Estem davant de l’incendi de majors característiques dels darrers 20 anys, podria deixar un balanç segons ha declarat el propi Miquel Buch “Ens trobem davant un incendi greu que feia 20 anys que no patíem. Han cremat 3500 hectàrees en sis hores i es podria arribar a les 20000. Siguem molts conscients que qualsevol irresponsabilitat pot acabar sent una catàstrofe. Màxima precaució“.

Les darreres informacions que ens arriben a la redacció de l’Ebredigital són que dos granjes i diversos masos s’haurien calcinat. Al mateix temps ens comuniquen que els afectats pel greu incendi a la Ribera d’Ebre els traslladen a les escoles de Flix.

Missatge de recolzament de Pedro Sánchez

Pedro Sánchez s’ha mostrat “preocupat” a través d’una piulada a Twitter per l’incendi de la Ribera d’Ebre que des d’aquest dimecres al migdia ha cremat 2.500 hectàrees de superfície forestal i agrícola i continua descontrolat. El president del govern espanyol també ha mostrat preocupació per les famílies que han hagut de ser desallotjades. A la mateixa piulada, Sánchez ha agraït la tasca de tots els serveis d’emergència, bombers i efectius de la Unitat Militar d’Emergències i el Ministeri d’Agricultura que treballen per apagar el foc.

Al mateix temps el president de la Generalitat, Quim Torra, el màxim representant de Ciutadans, Albert Rivera, o el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés, han mostrat els seus missatges via xarxes socials de recolzament als cossos que estan treballant en l’extinció de l’incendi.