Després de la preocupació per part d’un veí de Roquetes de la trobada de dos membres d’una espècie semblant a la vespa asiàtica a una bassa dins del terme municipal de Roquetes, des de la redacció de l’Ebredigital ens hem posat en contacte per confirmar si aquestes espècies eren vespes asiàtiques.

La resposta del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha estat que no. Que les espècies trobades a la bassa són una espècies de mosca i no vespes asiàtiques.

Per tant podem dir que el DARP ha donat una bona notícia descartant que els dos espècimens no corresponen a vespa asiàtica i per ara les Terres de l’Ebre continuen salvaguardant-se d’aquesta espècie invasora. Recordem, tot i això, que ja s’han confirmat presències de vespes asiàtiques a la província de Tarragona.

Redacció: T.C.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.