La nova presidenta de la Diputació de Tarragona, si en les pròximes hores es confirme el pacte entre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Junts per Catalunya (JxC), serà “amb tota probabilitat”, la diputada reusenca Noemí Llauradó, també cap de llistat d’ERC a les passades eleccions municipals. Una dona serà per tant la que substituirà l’actual president en funcions, Josep Poblet, que serà l’últim president en el càrrec gràcies al pacte històric de CiU i PSC per tindre estabilitat a l’ens provincial.

La notícia exclusiva a la que ha tingut accés l’ebredigital.cat no s’ha pogut confirmar oficialment, però si que està confirmada per més de tres fonts diferents. Oficialment està previst que el pacte ERC i JxC es confirme oficialment la propera setmana, després del llarg pont festiu en motiu de Sant Joan. És a dir, malgrat algunes filtracions que apuntaven ahir la possibilitat de reeditar un pacte entre JXC i PSC, “com pretendrien els pròxims a l’ex-president sortint”, està tancat al pacte a la Diputació de Tarragona entre els dos partits sobiranistes.

L’aposta per la diputada Noemí Llauradó, llicenciada en dret de 40 anys, i amb opcions a ser alcaldessa de Reus tot i ser la segona força política, cal emmarcar-la en el context de les negociacions entre ERC i JxC a nivell nacional. De fet, el candidat de JxC a Reus, Carles Pellicer, va rebre el suport d’ERC en la investidura del diumenge passat; mentre que ara la futura presidenta de la Diputació, rebria el suport dels diputats provincials de JxC.

Queda descartada per tant l’opció de que sigue Adam Tomàs, l’alcalde d’Amposta, el president de la Diputació de Tarragona, tot i el seu espectacular resultats en percentatge de vots i en número de regidors, el més gran d’ERC a tot Catalunya. La única consolació per entendre perquè Noemí Llauradó li passa al davant és que es tracta de la primera dona que presidirà la Diputació, i que en número de vots absoluts en va treure 1.300 més que Adam Tomàs.

Redacció: A.F.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.