Este any la Festa de l’Orgull LGTBI+ s’ha celebrat a la comarca del Baix Ebre i el municipi escollit per LGTeBre ha estat Deltebre. La festivitat s’ha celebrat amb una cercavila des de Sant Jaume d’Enveja fins al Centre EbreTerra a Deltebre, on s’ha fet una lectura del manifest a càrrec de Rosa Vandellós, jutgessa de pau, mestra i activista del municipi. Vandellós ha afirmat que ha estat un orgull la proposta que li van fer des del col·lectiu per “reinvindicar totes les coses que s’han de reinvindicar”.

A més a més ha hagut actuacions musicals a càrrec de Júlia Castellà, Mascarats i Dj Two Shots. Per part dels veïns la festa ha estat molt ben rebuda i son molts els que s’han sumat a la celebració. De fet, Anna Giménez, regidora de l’ajuntament, ha explicat com molts veïns van col·laborar  i participar en la rua i la festa per la nit.

Des del col·lectiu LGTeBre s’ha animat a seguir reivindicant els drets i la igualtat del col·lectiu durant la resta de l’any. Este any s’ha posat el punt de mira en el 50è aniversari de les manifestacions de StoneWall, on es va iniciar la lluita pels drets del col·lectiu.

La festa ha estat organitzada juntament amb la Comissió 28 de juny, que aplega diferents associacions LGTBI de Catalunya i aquest any ha celebrat una manifestació descentralitzada.

 

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.