Protecció Civil de la Generalitat utilitza l’humor en els nous vídeos curts que distribueix per xarxes (a twitter @emergenciescat i a facebook facebook.com/emergenciescat) per difondre consells de seguretat per a un bon ús de pirotècnia i per fer fogueres de forma segura. En 12 càpsules de vídeo curtes, l’actor Noé Blancafort escenifica en clau d’humor situacions de risc a evitar en l’ús de pirotècnia, de forma que siguin fàcils de recordar les actuacions que no s’han de dur a terme i les que sí que es poden dur a terme. Aquests dies és quan s’adquireix més productes pirotècnics i convé reforçar els consells per a fer-ne un ús segur.

La campanya de Protecció Civil utilitza el hashtag #RevetllaSegura per recordar que cada any per aquestes dates, cal anar amb cura per evitar els riscos en l’ús de petards i l’encesa de fogueres, ja que produeixen efectes no desitjats com lesions oculars, cremades i lesions en mans i braços i també incendis en mobiliari urbà i fins i tot forestals en cas de mal ús.

Els petits esquetxos que recullen els vídeos parlen d’aspectes concrets com el fet que no s’han de guardar mai els petards a les butxaques, que s’han de comprar en establiments homologats, no llençar coets a menys de 500m de zona forestal, no encendre mai petards subjectant-los amb la mà ni tampoc llençar-los ai contra ningú.

Els vídeos també han comptat amb la col·laboració i participació del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM, de la Creu Roja i de la Colla de Diables de Dosrius.

Al web de Protecció Civil de la Generalitat també hi ha vídeos de consells per a persones sordes en llengua de signes i subtitulats per a una revetlla segura. Es poden trobar a l’enllaç: interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil

Cal recordar que la nit i matinada de Sant Joan, junt amb la nit de Cap d’Any, són els moments de l’any de més activitat en el telèfon d’emergències 112 de Catalunya, per incidències de diversos tipus, incloent petits incendis en mobiliari urbà i atencions mèdiques per pirotècnia. Per tant, cal tenir molta cura i seguir els consells per a una revetlla segura.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.