La Guàrdia Civil ha detingut a dues persones com a suposats autors de tres delictes de robatori amb violència i intimidació i un delicte de furt amb el mètode “afectuós” perpetrats a persones d’avançada edat.

Els fets es remunten quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement a través d’una denúncia presentada la Caserna de la Guàrdia Civil d’Alcalà de Xivert, que autors desconeguts havien sostret un rellotge de molt alta gamma i una cadena d’or a un home d’avançada edat en un pàrquing del citat terme municipal.

Davant aquests fets ho agents van iniciar una recerca per a l’esclarir el succeït, tenint coneixement que s’havien produït altres robatoris amb violència. Els autors empraven el mateix modus operandi, actuant en la mateixa franja horària i zona, aprofitant-se de persones d’edat avançada per a cometre els fets delictius, on en un primer moment s’acostaven a ells d’una forma “afectuosa” amb la intenció de sostreure els efectes de valor que portessin en el moment i si aquests s’adonaven i oferien resistència, els autors empraven la violència per a robar-los joies, rellotges d’alta gamma i diners, ascendint el valor del sostret a 52.000 euros.

Així mateix els agents van esbrinar que aquestes persones empraven diversos vehicles d’intercanvi per a cometre els fets delictius i eludir així l’acció policial.

Continuant amb les gestions, les proves aportades, així com amb les dades obtingudes de les descripcions físiques, els guàrdies civils van aconseguir identificar a dues persones que estaven implicades en tots els fets delictius, comprovant que les mateixes es dedicaven a actuar en tot el litoral mediterrani.

Per tot això la Guàrdia Civil va procedir a la localització i detenció d’un home i una dona de 26 i 19 anys d’edat respectivament, com a suposats autors de tres delictes de robatori amb violència i intimidació i un delicte de furt amb el mètode de l’abraçada afecte.
Les diligències instruïdes han estat lliurades en el Jutjat d’Instrucció número 4 de Vinaròs.

L’actuació ha estat realitzada per efectius de la Caserna de la Guàrdia Civil d’Alcalá de Xivert.

“Mètode de l’abraçada afectuosa”

Aquest mètode delictiu consisteix en l’acostament, principalment a persones d’avançada edat, amb pocs recursos físics de resposta davant una agressió, a les quals els delinqüents s’acosten amb l’excusa de preguntar a la víctima alguna direcció o dada. Una vegada rebuda la informació sol·licitada, els delinqüents s’abalancen sobre la víctima per a abraçar-la, acariciar-la o besar-la a manera d’agraïment, moment que aprofiten per a sostreure les joies de valor que la víctima pugui portar.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.