Agents de l’Oficina d’Anàlisi Fiscal de la Guàrdia Civil de Tarragona i la Policia Local d’Ulldecona, han desmantellat una plantació de marihuana composta per gairebé 1.300 plantes, 3 quilos de la mateixa substància preparada per a la seva venda, 1 pistola de 9 mm. simulada, 770 € en efectiu i material relacionat amb el cultiu i venda de la substància, detenint als responsables de la mateixa com a presumptes autors dels delictes de cultiu i elaboració de droga, defraudació de fluid elèctric i pertinença a organització criminal.

La recerca es va iniciar a la fi del mes d’abril, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement, a través de la Policia Local de municipi, de l’existència d’un habitatge independent, allunyada del nucli urbà, on pel que sembla es podria estar conreant marihuana. Així la Guàrdia Civil i la Policia Local d’Ulldecona van establir dispositius policials conjunts a fi de comprovar la veracitat de la informació i si escau desmantellar el cultiu clandestí i identificar als seus responsables.

Aquests dispositius van donar resultat positiu, quan als afores de la localitat, va ser descoberta una construcció independent, on els investigadors van constatar l’existència d’elements destinats al cultiu interior de plantes, com a equips industrials de refrigeració, extractors i nombrosos sacs de terra per a horts urbans que s’apilaven en l’entrada. Al mateix temps van resultar identificades tres persones, les quals es dedicarien a la cura, manteniment i vigilància de la plantació

Per aquest motiu i després d’obtenir autorització d’entrada i registre per part del jutjat en funcions de guàrdia d’Amposta, es va accedir a l’habitatge trobant-se en el seu interior les persones investigades, que van resultar detingudes en aquest instant, iniciant posteriorment el registre de l’habitatge, localitzant en la planta semisoterrani, a la qual s’accedia per una trapa simulada practicada en una paret, una plantació de marihuana que ocupava tota l’extensió de la planta, composta per 1.282 plantes, un assecador que contenia 3 quilos de cabdells de marihuana, 1 pistola de 9mm. simulada, 770 € en efectiu, així com divers material necessari per al cultiu (llums, refrigeradors, extractors).

Els detinguts de nacionalitat espanyola, homes de 22, 33 i 46 anys, veïns de la localitat, una vegada van prestar declaració en dependències policials, van ser posats en llibertat a la disposició del jutjat en funcions de guàrdia d’Amposta.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.