L’ajuntament de Tivissa ha publicat un comunicat on deixa clar que s’oposen “frontalment” a l’ampliació de l’abocador que s’ubica al seu terme municipal. Asseguren que vistes les dimensions del projecte, han encarregat un informe jurídic per tal d’aturar l’autorització i una de tècnic per tal de presentar al·legacions.

En el comunicat, el consistori informa que han “procedit a recopilar tota la  documentació pública disponible” i remarquen que d’estos estudis “se’n desprèn que el projecte es troba en fase absolutament inicial”.

L’ajuntament, ara dirigit per l’alcalde en funcions Jordi Jardí, anuncia que ha encarregat als serveis tècnics i jurídics de la institució la redacció d’un dos informes. El premi, de caràcter jurídic, per “tal d’impedir l’autorització de l’esmentada ampliació”. I el segon, de tipus tècnic, que consistiria en un plec d’al·legacions tècniques i mediambientals “per tal de fer front al projecte en el seu tràmit inicial i impossibilitar la seua continuïtat”

La setmana passada es va conèixer que l’empresa que gestiona l’abocador preveu quadruplicar la seua capacitat. El departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la seua oficina de Medi Ambient, va rebre la petició d’ampliació de l’abocador el passat 24 de maig. L’empresa promotora argumenta que en menys de quatre anys les instal·lacions actuals s’hauran omplert de residus i que no existeix un abocador semblant en un radi de 150 quilòmetres.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.