Durant els dies 7 i 8 de juny es van celebrar unes interessants jornades per commemorar el Dia Internacional del Medi ambient, organitzat per la Regidoria de medi ambient de Campredó i la Col·laboració de l’empresa CEMEX i la Universitat de Barcelona.

Es van distribuir en dos espais força diferenciats. Primerament, divendres 7 va tindre lloc una xerrada sobre temàtica molt heterogènia: biodiversitat, espècies autòctones i invasores i explotacions mineres. Hi van prendre part de l’empresa CEMEX el responsable de l’explotació a Campredó José María Gómez (Chema). Marta Sugrañes, estudiant de biologia per l’UB i finalment la Montserrat Jorba professora de de la UB i membre de l’Institut de recerca de la biodiversitat. El rerefons de tot plegat era la repoblació de l’extracció minera de la partida dels Argilers, que està realitzant l’esmentada empresa CEMEX.

Dissabte va continuar l’activitat amb una recollida de deixalles pel camí que porta a l’explotació minera, en la qual van participar una vintena de persones. Posteriorment, varen rebre un taller d’ornitologia a càrrec de l’ornitòleg Manolo Sánchez Aquesta zona és especialment important per a l’hàbitat ornitològic, a la vegada que està envoltat de llacs d’una gran bellesa estètica així com d’una gran riquesa biològica. Durant la jornada es van muntar i col·locar un parell de nius per a les aus que puguin nidificar al terreny.

Amb aquestes jornades es posa en valor el treball que s’està realitzant des de l’empresa CEMEX un cop finalitzada l’explotació de la zona en el procés de recuperació i restauració de l’habitat natural. Aquest projecte de restauració té els ajuts dels Fons Europeus dins del programa LIFE i amb el nom Ecorest Clay. El projecte coordinat per l’empresa CEMEX, té la col·laboració de la Universitat de Barcelona, la Universitat Complutense de Madrid y la Universitat de Zaragoza, que actuen com beneficiaris associats al projecte.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.