El Consell Comarcal del Baix Ebre, a través del projecte Baix Ebre Avant, posa en marxa aquest mes de juny un programa d’assessorament integral per a microempreses i pimes. Es tracta d’una assistència professional i individualitzada destinada a impulsar, consolidar i fer més competitius un total de 25 negocis del Baix Ebre.

Aquesta iniciativa d’impuls econòmic va adreçada a microempreses, autònoms i pimes amb un mínim de dos anys d’activitat amb necessitats específiques de professionalització, consolidació i desenvolupament del negoci.

Es prioritzaran aquelles empreses que tinguin una plantilla laboral inferior als 25 treballadors i un volum de facturació no superior als 5 milions d’euros. Així com aquelles empreses que estiguin disposades a implementar actuacions per generar ocupació.

L’objectiu d’aquest programa és que les empreses participants millorin la seva competitivitat, la gestió dels recursos humans i els processos de producció, i desenvolupin una estratègia de consolidació de nous canals de venda i comunicació que repercuteixin en un augment de la facturació i benefici empresarial.

El programa s’estructura en tres fases: diagnosi prèvia, assistència tècnica personalitzada i proposta de pla d’acció. En la primera fase s’analitzarà la situació inicial de l’empresa per detectar les necessitats i les mancances a nivell de gestió, competitivitat i consolidació. En funció dels resultats de la diagnosi, s’entrarà en la segona fase per oferir serveis adreçats a professionalitzar i consolidar l’empresa (control de tresoreria, estratègia de negoci, optimització de l’organització interna, gestió eficient dels costos i gestió eficaç de les xarxes socials, entre d’altres). Finalment, en la tercera i última fase s’elaborarà un pla d’acció amb actuacions futures a desenvolupar per la microempresa o pime per tal d’assolir els objectius plantejats.

Les microempreses, autònoms o pimes interessades a participar poden fer la inscripció al web Baix Ebre Avant (www.baixebreavant.cat) o del Consell comarcal del Baix Ebre (www.baixebre.cat). Els assessoraments es desenvoluparan al Viver d’Empreses i Centre de Negocis Baix Ebre Innova de Camarles.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.