El FC Ascó, sembla haver dessistit dels pressagis que deien que la temporada vinent jugaria a la segona catalana i finalment competirà al grup segon de primera catalana. En part per tota la polèmica sorgida en la situació caòtica que estan vivint els equips ebrencs implicats en la decisió que ha de resoldre aquesta tarda el comitè de apelació respecte a la promoció d’ascens a 2a catalana i l’ascens directe del grup 1, on el Perelló i el Jesús Catalònia estan implicats.

Diumenge passat al programa Minut 91 que dirigeix Michel Viñas ho avançava en exclusiva el propi president del club asconenc Andreu Muñoz “Sí que existeix aquest rumor. Nosaltres estem a favor del Perelló i el Jesús Catalònia en aquest affair que s’han vist implicats, i si la nostra decisió els pugués perjudicar, és el que menys volem anar en contra dels interessos d’equips del territori. Una decisió que nosaltres li vam comunicar al delegat federatiu que si nosaltres teniem que ser un impediment per a resoldre aquesta situació, dessistiem de la nostra renúncia i competiriem a primera catalana la temporada vinent“. Al mateix temps puntualitzava que “nosaltres vam fer un comunicat a través de les xarxes i als mitjans de comunicació, però en cap cas vam arribar a fer un comunicat oficial a la Federació Catalana de Futbol, ratificant la nostra renúncia a la categoria“. Al mateix temps el president asconenc afegia “Ho farem en les condicions com ho farem, però competirem a la 1a catalana en benefici per les Terres de l’Ebre perquè avui han sigut ells, però demà podem ser qualsevol de nosaltres. Entre els equips de la delegació ens hem de fer forts per qualsevol problema que ens aparegui en un futur“.

El primer moviment que ja s’ha tancat ha estat el de la incorporació del nou tècnic que es va conèixer ahir per la nit, quan Jordi Font va ser presentat com a màxim responsable de dirigir la plantilla, que en principi estarà formada per jugadors locals i de les comarques de l’Ebre. Tenint en compte que el gruix d’equips ebrencs competirán a la segona catalana (Tortosa, Rapitenca, Amposta, Gandesa…), l’espai es limitat de jugadors i competir en una lliga superior (sent el màxim exponent ebrenc la temporada vinent) obre el ventall a incorporar a jugadors que puguen tindre ofertes de qualsevol d’aquests equips.

Font, després de ser destituït de l’Amposta la passada temporada després de la golejada encaixada al camp de l’Ampolla en el partit de recuperació i ser substituït per Xavi Cid, arriba a l’equip riberenc amb il·lusions renovades i convençut “de que farem un bon equip, competitiu i entregat per ser un referent a la categoria, tot i els problemes econòmics pels que atravessa el club“. En les anteriors temporades havia estat amb la Rapitenca en les darreres jornades de la campanya anterior en què va substituir a German Inglés i anteriorment havia estat entrenador del juvenil preferent de l’Ebre Escola Esportiva.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.