L’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Baix Ebre organitza aquest estiu dos cursos de monitors i monitores de lleure, adreçats a joves majors de 18 anys. El primer dels cursos es desenvoluparà del 1 al 15 de juliol a l’Escola de l’Esplai de Tortosa i el segon, del 8 al 22 de juliol a la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes.

Aquesta formació permet l’obtenció del diploma de monitor o monitora d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil i s’emmarca dins de la nova normativa de la Generalitat de Catalunya, que regula l’accés a les titulacions exigides per a desenvolupar activitats amb menors de 18 anys (campus, campaments, casals, colònies, camps de treball, activitats extraescolars, etc).

Aquest curs prepara l’alumnat per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil, i el capacita per organitzar, dinamitzar i avaluar aquestes activitats en el marc de la programació general d’una organització, aplicant les tècniques específiques d’animació grupal, incidint explícitament en l’educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

El diploma que s’obté un cop superada aquesta formació és equivalent al certificat de professionalitat i a la qualificació professional de Dinamització d’activitats de lleure educatiu infantil i juvenil que expedeixen el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Departament d’Ensenyament, respectivament.

El número de places per cada curs és de 30 i es tindrà en compte l’ordre d’inscripció. Els interessats a assistir a aquests cursos han de formalitzar la inscripció a partir del 13 de juny, de 9.00 a 14.00 hores a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre. En el moment de fer la inscripció cal portar l’import de la matrícula (160 euros) en metàl·lic, una fotografia mida carnet i una fotocòpia del DNI/NIE. Per més informació podeu trucar al número de telèfon del Consell Comarcal del Baix Ebre 977445308.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.