Visitar ramats de vaques i vedells que pasturen lliurement; passejar entre camps de vinya i oliveres; tastar formatge de cabra del propi ramat, mentre contempleu com es muny la llet; conèixer les abelles mentre assaboriu la mel que produeixen; tastar olis i vins mentre us expliquen la seva història; xerrar amb els productors i les productores de la Ribera d’Ebre; descobrir paisatges naturals banyats pel riu Ebre o envoltats per la Serra de Cardó… Estes són algunes de les propostes que podeu fer este cap de setmana, 1 i 2 de juny, a les Terres de l’Ebre durant durant la quarta edició de “Benvinguts a Pagès, una iniciativa per donar a conèixer el món rural i l’origen dels aliments de casa nostra.

Durant este cap de setmana, els productors i les productores participants obriran les portes de les seves explotacions per ensenyar-vos el seu treball i la qualitat dels seus productes a través de visites gratuïtes on podreu degustar el producte que produeixen o elaboren i omplir el rebost.

A través del web www.benvingutsapages.cat, els visitants poden consultar les explotacions, restaurants i allotjaments que participen en este nova edició, i triar quines explotacions volen visitar, on es volen allotjar i on volen reservar el seu menú especial de Benvingut a pagès. Els horaris d’obertura gratuïta de la majoria de les explotacions són dissabte i diumenge de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores.

Iniciativa que suma

“Benvinguts a Pagès” és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i de l’Agència Catalana de Turisme, i de la Fundació Alícia. Hi col·laboren els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme així com nombroses entitats i associacions del sector d’arreu de Catalunya.

Pagesos i aqüicultors del Baix Ebre promouen el producte de Km0

Vuit explotacions agràries i aqüícoles, sis restaurants i 22 allotjaments del Baix Ebre participen a “Benvinguts a Pagès” este cap de setmana, 1 i 2 de juny, en la quarta edició.

Al Baix Ebre esta activitat compta amb la col·laboració del Consell Comarcal, que avui ha convocat tots els participants per lliurar-los el material promocional d’este esdeveniment i explicar-los els darrers detalls organitzatius. La presidenta del Consell Comarcal, Sandra Zaragoza, ha explicat que “Benvinguts a Pagès” és una bona iniciativa per promocionar el producte de proximitat del Baix Ebre, tot donant a conèixer el món rural, el turisme i la gastronomia. La presidenta comarcal ha agraït a tots els empresaris la seva implicació en esta iniciativa que contribueix a promocionar el món agrícola del Baix Ebre.

Les explotacions que enguany es podran visitar al Baix Ebre són:

 • Bodegas el Grial i Terra de Burgans al municipi del Perelló
 • Fruita, Mel i Oli Vallespí, a Benifallet
 • L’Horta de Carme, a Camarles
 • la Remulla, a Paüls
 • Licarfruit, a Bítem
 • Olis Can Català, a Roquetes
 • La musclera Miradorbadia, a l’Ampolla.

A més, enguany s’ofereixen fins a un total de vuit activitats complementàries al Baix Ebre: un descens guiat en piragua o caiac de Miravet a Benifallet amb tast de productes locals, una descoberta del món del sake mediterrani, un recorregut pels arrossars del delta de l’Ebre en bicicleta elèctrica, un safari eco-cultural, un taller de coca de cireres, un tast de licor d’arròs, una visita al Centre d’Interpretació de l’Arròs La Torra-Camarles i una descoberta del món de les abelles.

Benvinguts a Pagès al Montsià

La comarca del Montsià participa a “Benvinguts a Pagès” amb més d’una dezena d’espais:

Quines explotacions puc visitar?

 • MUSCLARIUMVenda de proximitat, peix, marisc i derivats

On puc menjar?

 • ALBERT GUZMÁN RESTAURANT
 • PETIT CAFE
 • RESTAURANT ANTIC MOLÍ

On puc dormir?

 • APARTAMENTS TURISTICS ORNIS
 • BARRACA VILBOR
 • CAN TORRES
 • CASA ELISA
 • CASA XANET DEL DELTA
 • CASETES DEL DELTA

Activitats complementàries

 • Vine a la plantada de l’arròs i prepara-te’l en família/amics a Plegadís
 • Vine a participar a l’anellament científic d’ocells i al Centre d’interpretació del cultiu d’arròs
 • Visita l’olivera amb producció més antiga del món

Activitats a la Ribera d’Ebre

Les cinc explotacions participants de la Ribera d’Ebre a “Benvinguts a pagès” són: Somper, a Flix, on podreu degustar diferents tipus de mel, a Molí de Rué podreu visitar els antics molins i tastar el vimblanc de Vinebre. A Biopaumerà us explicaran com elaboren vi i oli ecològic, a Formatgeria Laura coneixereu l’elaboració de formatge de cabra del propi ramat i a Los Bordissets de la Rafela passejareu enmig d’un ramat boví, tots tres els trobareu a Rasquera.

L’experiència es complementa amb la participació d’un restaurant, Hostal Gastronòmic la Creu, on podreu degustar el menú de “Benvinguts a Pagès”, amb productes de temporada i proximitat. Tres allotjaments de la comarca repeteixen l’experiència: Càmping i alberg de Tivissa, Casa del Castell i 7 de Ribera Hostal – Agrobotiga, de Móra d’Ebre. Tres allotjaments més s’uneixen per primera vegada a l’iniciativa: Casa Font, història de pagès, de Benissanet, Hostal Fontdemora, de Móra la Nova, i Lo Racó de cal Brisda, de la Torre de l’Espanyol. Tots ells tenen ofertes especials pel cap de setmana de “Benvinguts a Pagès”.

Enguany els establiments de la Ribera d’Ebre formen part de la ruta de les Terres de l’Ebre, la major part guiada pel riu Ebre i passant per la Serra de Cardó. Uneix quatre pobles, tres dels quals són de la Ribera d’Ebre: Flix, Vinebre, Rasquera i el Perelló. Podeu descarregar-vos el díptic de “Benvinguts a Pagès” a la Ribera d’Ebre.

Què s’hi pot fer a la Terra Alta?

El cap de setmana de portes obertes de la pagesia desestacionalitza el turisme i potencia el redescobriment del territori en una experiència rodona. Si voleu planificar el cap de setmana a la Terra Alta teniu una oferta d’explotacions per visitar, així com també una oferta de restaurants i allotjaments inscrits, i activitats complementàries programades. Participants de “Benvinguts a Pages” a la Terra Alta:

Explotacions

 • BIOCASERES – Caseres – Tel. 690 126 610
 • CELLER ARRUFÍ – Batea – Tel. 617 478 152
 • CELLER LA BOTERA – Batea – Tel. 977 430 009
 • CELLER SANT JOSEP VINS – Bot – Tel. 626 516 491
 • CELLER XAVIER CLUA – Vilalba dels Arcs – Tel. 690 641 907
 • IDENTITAT EXTRA VIRGIN OLIVE OIL – Horta de Sant Joan – Tel. 620 598 182
 • PRODUCTES DE CASA SAT LLOPIS – La Fatarella – Tel. 620 513 033
 • RIUS D’OR OLI VERGE EXTRA – La Fatarella – Tel. 699 169 534

On dormir?

 • Apartaments ELS TEMPORERS – Corbera d’Ebre – Tel. 635 332 316
 • CA LA LEONOR – Bot – Tel. 687 051 588
 • CAL BADAT – Arnes – Tel. 639 584 814
 • CAL TOMÀS – Bot – Tel. 667 521 654
 • CASA RURAL LA POSADA – Caseres – Tel. 646 539 334
 • HOSTAL CASA BARCELÓ – Horta de Sant Joan – Tel. 977 435 353
 • RESTAURANT HOTEL NOU MODERNO – Vilalba dels Arcs – Tel. 977 438 012 / 977 438 204
 • LA CASA DELS ABEURDORS – Gandesa – Tel. 649 905 252
 • VILAR RURAL D’ARNES – Arnes – Tel. 977 435 737

On menjar?

 • CA L’ANGELS – Prat de Comte – Tel. 977 428 309
 • NOU MODERNO HOTEL RESTAURANT – Vilalba dels Arcs – Tel. 977 438 204 / 977 438 012
 • RESTAURANT EL BISTROT – Gandesa – Tel. 977 175 739
 • SIBARITES – Gandesa – Tel. 977 420 515
 • VENTA LA PARRA – Horta de Sant Joan – Tel. 690 294 283

Activitats complementàries

 • Degustació de mels, trufes de xocolata amb mel i de melmelades artesanes – ARTNES – Arnes – Tel. 676 619 939
 • Enoturisme amb BTT: El paisatge de la Garnatxa Blanca – VI ORIGEN – Gandesa – Tel. 669 060 312
 • Visita al CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LA MEL – Arnes – Tel. 630 325 118
 • Visita guiada al forn i taller de pastes típiques – FORN DE BAIX – La Fatarella – Tel. 977 413 798
 • Visita guiada i tast de vins – CELLER COOPERATIU GANDESA – Gandesa – Tel. 608 316 881
👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.