CUP Deltebre va fer públic la setmana passada el seu compromís de no pactar amb els partits que van donar suport a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, en el cas de Deltebre amb el PSC i C’s, i on també explicaven que havien enviat una carta als partits “independentistes” per a que fessin públic el seu posicionament i que es comprometessin a no fer un pacte de govern municipal amb aquestes forces.

Ara, després de quasi una setmana, Jordan Turón, de CUP Deltebre, explica que “no han rebut resposta de Més Deltebre-ERC i que la resposta d’Enlairem Deltebre no respon a la carta enviada. Nosaltres no volem saber si volen pactar amb nosaltres com ens ha fet arribar Enlairem Deltebre. Nosaltres volem saber si pactaran amb els del 155 i amb la NO resposta, entenem que els dos partits estan disposats a pactar amb ells”.

Els cupaires demanen sinceritat a aquests partits per tal que la gent del poble pugue saber a qui i per a que els voten.

Segons explica Dayana Santiago, regidora de CUP Deltebre, “Aquests partits que es fan dir independentistes però que al final a nivell de poble l’únic que volen és aconseguir manar, els hi diem que la República s’aconsegueix des de cada barri, des de cada municipi. Em de fer de Catalunya una Catalunya amb Ajuntaments independentistes per poder avançar”.

Tanmateix, afegeixen que no entenen com partits independentistes se’ls pot passar pel cap el poder fer pacte de govern municipal en aquells que tenen els polítics a la presó i a l’exili, en aquells que ens han reprimit i continuen, etc. L’únic motiu que hi veuen és ocupar la cadira del poder.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.