El futbol femení viu el seu millor moment. I això no només es demostra en els resultats dels equips i les seleccions catalanes, sinó també en dies com l’1 de maig. Com és habitual des de fa set anys, aquest és l’escollit per la Federació Catalana de Futbol, dins del projecte #Orgullosa, per celebrar la Jornada de Futbol Femení, en les 15 seus de la jornada. Passant-se de les 1.627 participants de l’edició anterior a les 1.913, xifra rècord de les jornades, que han gaudit i après al llarg de la jornada, algunes d’elles tastant per primer cop el futbol.

Aquesta Jornada de Futbol Femení és un dels projectes més importants de la campanya #Orgullosa, impulsada per l’FCF. Una clara aposta per augmentar el nombre de llicències i establir una base de jugadores molt potent per a poder mantenir els actuals. Així mateix, també ha destacat la presència de diferents ambaixadores als diferents terrenys de joc. Futbolistes de primer nivell, com Mariajo Pons, del RCD Espanyol, l’exfutbolista del FC Barcelona Laura Ràfols, o Noelia Garcia, del CF Igualada, han volgut acompanyar les nenes i noies que han viscut aquesta jornada. Un bon exemple de compromís, tot recordant el camí que han hagut de recórrer elles fins arribar a l’elit.

El dia ha acompanyat, i això ha donat encara més un toc festiu a la jornada. A primera hora, els coordinadors i delegats federatius han rebut les jugadores, i després han començat els entrenaments.

Primer de forma individual i col·lectiva, i posteriorment amb diferents partits amistosos contra els equips territorials sub 12, sub 14 i sub 16. Més enllà de la pràctica esportiva i la coneixença d’aquest esport, la Jornada de Futbol Femení també serveix per a la millora i perfeccionament de jugadores que ja actuen de forma federada als seus equips. A més, durant tota la Jornada de Futbol Femení es posen sobre la taula tota mena de valors, un altre dels objectius de la Federació Catalana de Futbol en aquests últims anys, amb totes les seves campanyes, com ara #Orgullosa, la protagonista de la jornada.

Gran acolliment a Terres de l’Ebre, emplaçament pioner

Més de 60 xiquetes han assistit a la VII Jornada de Futbol Femení organitzada per la Federació Catalana de Futbol.

La Jornada que enguany ha estrenat nova seu , a Jesús, ha tingut un gran acolliment per part del territori, nenes vingudes d’arreu de les Terres de l’Ebre han pogut gaudir d’una jornada tècnica i lúdica on han descobert gràcies a activitats preparades pels monitors i monitores, com es el Futbol Femení de casa nostra.

Per inaugurar la jornada han assistit a l’estadi el Sr Joaquin del Pino, Delegat i directiu de la FCF, el Sr. Victor Ferrando, alcalde de l’EMD de Jesús, la Sra Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa, la Sra. Cinta Espuny, representant territorial de l’Esport a Terres de l’Ebre i la Sra. Carme Valls, coordinadora de l’Institut Català de les dones a Terres de l’Ebre.

El Delegat Joaquin del Pino que ha adreçat unes paraules a les nenes i al públic assistent ha destacat el fet que enguany hi hagi hagut una participació molt elevada de nenes petites que mai havien jugat a futbol; cosa que ens indica que l’interès pel futbol femení creix i si aquestes nenes s’animen a jugar a futbol, els equips poden anar creixent que es l’objectiu que hem d’assolir entre tots plegats.

La Delegació ha valorat molt positivament aquesta jornada que tot i que no incrementa nombre de participants manté l’èxit i es consolida un cop més a un territori en el qual apostem molt fermament pel futbol femení.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.