El parc Teodor Gonzalez va acollir, dimecres 1 de maig, la sortida i l’arribada de la vintena Cursa i setzena Caminada Popular de Tortosa. Hi van prendre part 452 persones, d’un perfil molt familiar i en un ambient lúdic i festiu, que van estrenar el nou recorregut de la marxa. La prova va recórrer el pont roig per anar fins a Ferreries, on va resseguir tot el passeig fluvial abans de creuar novament cap al centre pel pont de l’Estat. Posteriorment va pujar pel carrer Sant Blai i va passar per diversos carrers de l’eixample fins a arribar novament al punt de sortida.

Els primers classificats van necessitar poc més de 10 minuts per completar el recorregut. En categoria masculina, l’atleta més ràpid va ser Otman Bouman, de Freginals, amb un temps d’11:43. Arnau Blanch i Ismail Xemraoui, de Tortosa, van completar el podi.

En la categoria femenina, la corredora de Móra d’Ebre Oxana Bonjorn va ser la guanyadora, amb 13:53. Les tortosines Maria José Ruedos i Cinta Herrero, van ser segona i tercera.

A més d’aquests premis, el palmarès va reservar espai als participants de més edat i més jóvens. El més vetarà va ser Tomàs Salvador, de 81 anys, mentre que a l’altre extrem es van situar els germans bessons Cinta i Marià Venaquè que, amb només tres mesos i mig, van ser els més menuts a participar-hi.

La cursa està organitzada per l’Ajuntament de Tortosa, Tortosaesport, el Consell Esportiu Baix Ebre, el Club Atletisme Terres de l’Ebre i compta amb el suport d’Esports Fevi, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.