ACN (Brussel·les) – La premsa internacional ha destacat la “gran victòria” de Pedro Sánchez i l’entrada de la ultradreta al Congrés. El britànic The Guardian emfatitza aquest diumenge a la nit en la seva edició digital que el PSOE ha guanyat la majoria dels vots en les eleccions generals marcades per “la irrupció del partit d’extrema dreta Vox” i “els desastrosos resultats del tradicional partit conservador“, el PP.

Per la seva banda, el Financial Times assegura que “l’esquerra espanyola ha derrotat a una dreta dividida” i que “una Espanya polaritzada s’enfronta ara a mesos de converses” per formar govern. El New York Times també destaca la “creixent polarització i fragmentació política” que indiquen els resultats electorals. En aquest sentit, el rotatiu nord-americà remarca que conflicte català “continua sent el punt més gran de discussió de la política espanyola“.