Protecció Civil de la Generalitat, en base a les actualitzacions del Servei Meteorològic de Catalunya, dona per finalitzada l’Alerta del pla INUNCAT per fort onatge. El Pla queda ara en situació de Prealerta.
Segons les darreres previsions, durant el dia d’avui encara es preveuen onades que podran superar els 2,5 metres (maregassa) a la meitat nord del litoral. Aquesta nit l’episodi quedarà restringit al litoral de l’Empordà. Hi haurà notable mar de fons de l’est i mar creuada a partir del migdia d’avui.
De cara a demà el fort onatge es tornarà a reactivar afectant el litoral central i s’aniria estenent cap al litoral nord, amb mar de fons de components sud i onades que podran superar els 2,5 metres (maregassa) fins al vespre. Tot i que l’onatge es preveu de menys intensitat que en els últims dies, el canvi a component sud pot agreujar els efectes en les zones que hagin quedat més afectades.
Es manté vigent la necessitat de respectar els tancaments d’accessos al front marítim i la recomanació general de prudència a les zones costaneres on trenquin fort les onades.

Autor:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.