La marxa “Camí a la República” ja ha recorregut més 1.000 quilòmetres del camí fins al parlament Europeu. Ahir, els activistes van fer dissabte nit a París, on van ser rebuts i homenatjats per membres de l’ANC France i diferents entitats catalanistes de la capital francesa. Ara la marxa encara el seu tram final, i és que el proper divendres arribaran a Waterloo, on seran rebuts pel president Carles Puigdemont i els consellers exiliats.

Amb més de 20.000 seguidors a les xarxes socials i moltes signatures recollides, els activistes estan més determinats que mai a arribar fins al final. Molts han estat els que han volgut donar suport a la iniciativa, firmant la butlleta que els caminants van dipositant a una de les urnes de l’1 d’octubre i que els acompanya durant tot el camí. Entre les signatures, a més de molts ebrencs i catalans, cada cop hi ha les de més francesos que, coneixedors de la voluntat dels catalans d’esdevenir una República i de com s’està desenvolupant el judici a la vergonya han decidit donar suport a la iniciativa.

La iniciativa, impulsada per Rai López, activista de les Terres de l’Ebre, acabarà al Parlament Europeu, on s’entregaran totes les firmes recollides per tal de que es compleixin les dos demandes de la reivindicació: La implementació efectiva de la República Catalana (validant el resultat del referèndum de l’1-O o convocant un nou referèndum per part d’Europa) i la intervenció del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg en el judici al procés.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.