EFE – El titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Vinaròs ha acordat aquest dimecres la llibertat provisional dels pares del jove en presó preventiva des de dilluns passat per la mort de la seva companya sentimental, encara que tots dos són investigats per un delicte d’homicidi.

Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el magistrat els ha imposat com a mesures cautelars la prohibició de sortida del territori nacional, la retirada del passaport i compareixences al jutjat els dies 1 i 15 de cada mes.

El jutge instructor, amb competències en matèria de violència de gènere, ha decidit també prorrogar un mes el secret de les actuacions per la mort de la jove, el cadàver de la qual va ser localitzat a Ulldecona (Montsià), encara que residia a Vinaròs.

Els pares del presumpte assassí de la seva parella van ser detinguts ahir per la seva suposada implicació en els fets i han passat a disposició judicial aquest matí.

Dilluns, el titular del Jutjat d’Instrucció i Violència de Gènere número 4 de Vinaròs (Castelló) va decretar l’ingrés a presó preventiva de la parella de la dona – un home de nacionalitat romanesa i 22 anys – el cadàver de la qual va ser trobat amb signes de violència i enterrat en un descampat a Ulldecona, a vint quilòmetres de Vinaròs, on residia la víctima.

El jutjat investiga al detingut en una causa declarada secreta per un delicte d’homicidi/assassinat i ha ordenat el seu ingrés a presó preventiva comunicat i sense fiança, segons el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

A més del presumpte assassí, van ser detingudes per aquests fets dues persones més, inicialment investigades pel mateix delicte i que han quedat en llibertat amb l’obligació de comparèixer al jutjat una vegada al mes.

Aquest últim crim eleva a 991 les dones víctimes mortals de la violència de gènere des de 2003, any en què van començar a realitzar estadístiques sobre aquest tipus de delictes. El 31,8% d’aquestes dones assassinades eren estrangeres.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.