En menys de dos setmanes tres de les localitats de la comarca del Matarranya han patit diversos assalts i robatoris. Els esglais van començar a Beseit, on van entrar a l’ajuntament, a l’església i en altres edificis municipals. La passada matinada del dilluns, els assaltants van aprofitar la nit per a forçar el pany de la farmàcia de Queretes. El cap de setmana també va ser el període que van utilitzar per a actuar en diverses dependències de Calaceit.

L’edifici de La Germandat, on se situa el teatre, va ser el centre dels assalts d’este municipi. El dijous, en acabar les classes de música, tot estava en la seua normalitat, i el divendres van ser els mateixos assistents a les classes els qui es van adonar que l’edifici havia sigut assaltat, suposadament durant la nit. Després de forçar la porta, els atacants haurien recorregut l’edifici per complet, entrant també al teatre i a les dependències contigües, d’on no van sostraure cap material. La planta superior es va emportar la pitjor part, van forçar els dos panys de la Llar del Jubilat i es van fer amb tots els diners en efectiu del bar i la recaptació de diversos dies. Per a accedir a l’escola de Música, situada en el mateix edifici, van utilitzar el mateix mètode, mitjançant el qual també van obrir diversos calaixos, encara que no es van emportar instruments musicals en un gran valor monetari.

Seguint la línia dels anteriors robatoris, s’apunta a la seguretat del medi rural com una manca que podria afectar este tipus d’assalts, que no transcendixen en importància. “No ens queixem dels mitjans que tenim aquí, sinó de les cobertures que ens assignen”, va explicar José María Salsench, alcalde de Calaceit.

Font: Ràdio Matarranya

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.