El dissabte al migdia, Esquerra d’Alcanar presentava al seu candidat a l’alcaldia, Joan Roig; amb la companyia de Joan Tardà i de l’exalcalde de la població, Alfons Montserrat.

En lo cap ben alt i en lo cor bategant intensament pel nostre poble. Seguim!” va exclamar l’alcaldable republicà durant l’acte de presentació davant una sala del Casal Cívic Trinitari Bel, plena de gom a gom.

El nostre futur només el podem construir des de la generositat, l’alçada de mires i l’optimisme. Ara bé, qui s’aprope a natros q comparteixi els nostres valors ètics i democràtics” va sentenciar Alfons Montserrat a la presentació com a alcaldable de Joan Roig.

En el seu torn de paraula Joan Tardà va comentar “Jo no em jubilo, em jubilaré el dia de la victòria, el dia que hagem proclamat la República del País Valencià, la República de Catalunya i la República de les Illes Balears. Ara només canvio de trinxera“.

Roig parteix amb la premisa de revalidar la majoria absoluta que ha aconseguit Monserrat en les dos darreres legislatures, al 2015 i al 2011. Els últims comicis ho va assolir amb un màxim històric de sufragis al seu favor amb 2117 vots a favor dels republicans, un 48,5 % dels vots emesos aconseguint la majoria absoluta amb 7 regidors. La segona força va ser Convergència i Unió a una distància notòria amb 612 vots i un 14,02 % de les votacions que els donaven 2 regidors, els mateixos que el Partit Socialista amb 540 sufragis amb un 12,37 % del vots. El PP i la CUP d’Alcanar es van repartir els altres dos regidors restants.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.