Les agressions sexuals en ‘manada’ estan tristament d’actualitat en els darrers temps. A la de fa pocs dies a les festes de la Magdalena de Castelló se li afegeix ara la que s’ha conegut fa poques hores a Tarragona. Totes dues suposades agressions masclistes han tingut lloc a una distància equidistant de les Terres de l’Ebre.

Mentre la Policia Nacional investiga dues agressions sexuals presumptament comeses durant les festes de la Magdalena a Castelló, a la mateixa menor de 14 anys i una tercera a una noia de disset, i ha detingut vuit possibles implicats en els dos primers casos. Tots els arrestats són menors excepte dos, que tenen divuit anys.

Els agents estan investigant el grau de participació de cada un d’ells en les dues agressions que se’ls atribueixen, segons les mateixes fonts. Els sis menors han estat posats a disposició de la Fiscalia de Menors on els prendran declaració, igual que la víctima, mentre que els dos adults passaran a disposició del jutjat de guàrdia de Castelló al llarg d’aquest divendres.

Tots ells suposadament tenen relació amb dues agressions sexuals patides per la menor denunciant, tot i que ara s’haurà de concretar el seu grau d’implicació. Mentrestant, la Policia Nacional ha informat a un jutjat sobre una altra agressió sexual a una noia de disset anys, que ha denunciat al seu antic nuvi.

Suposada agressió contra una menor, a l’Amfiteatre de Tarragona

Onze menors van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra entre diumenge i dijous passat per un cas d’agressió sexual i abusos contra una altra noia menor d’edat, segons ha avançat el portal digital Porta Enrere i ha confirmat el mateix cos policial. Els fets van succeir el passat 19 de març al parc de l’Amfiteatre i el cas està en mans de la Fiscalia de menors.

Es tractaria de joves tutelats que resideixen al centre d’acollida de La Mercè, en una zona propera a l’antic parc de les Granotes, i que haurien aprofitat la situació d’embriaguesa i derivada del consum de drogues per atacar la víctima, que posteriorment va presentar denúncia. Aquest extrem, però, no ha pogut ser confirmat per fonts oficials. D’aquests onze, deu van ser detinguts el dijous 28 de març i van declarar a comissaria, mentre que el darrer va passar a disposició judicial diumenge després d’estar-lo buscant. Ara estan a l’espera que els citi el jutge.

Tot plegat succeeix en un context d’especial sensibilitat tant pel que fa als anomenats MENA, els menors estrangers no acompanyats, i també a les agressions sexuals a dones a la via pública.

Aquests cassos d’agressions sexuals a dones indefenses cada cop estàn més a l’ordre del dia, sent el més flagrant i conegut el cas de la Manada als San Fermíns, passant després pel cas que desperta la repulsa dels fets que van passar a Sabadell recentment, o el de Castelló o Tarragona que han passat recentment.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.