Aquest dijous a la tarda es va tancar la setena setmana del judici del procés amb la declaració de més Guàrdies Civils, un d’ells destacat a Gandesa durant els fets d’octubre. El caporal (TIP G57387Z) va relatar diverses manifestacions davant la caserna i com la resta dels seus companys va declarar sentir-se “fustigat”. També va explicar que dies abans s’havia fet una pintada amb el lema “votarem”.

Va explicar que a la capital de la Terra Alta van viure tres mobilitzacions davant la caserna de la benemèrita: els dies 2, 3 i 8 d’octubre. El més greu, segons l’agent, el dia 3, dia d’aturada de país on es van concentrar més de 300 persones i va comptar, va explicar, amb la participació d’entre “15 o 20” tractors o altra maquinària agrícola.

En algunes concentracions, va dir, els manifestants cridaven ‘Boti, boti, boti, espanyol qui no boti’ o cantaven Els Segadors, i que també es van sentir crits com “assassins o fills de puta“. El caporal va afegir que a la caserna hi ha 10 habitatges i que “per a les famílies no és agradable escoltar que al pare o al marit els estan impedint el pas perquè hi ha una manifestació“. De fet, ha dit que durant les concentracions, alguna de les quals va durar uns 25 minuts, no era “ni possible ni aconsellable” sortir de la caserna.

Sobre la pintada del dia 24, el testimoni només va poder descriure dos persones enxaputxades que no es van poder descriure. Va quedar el dubte de perquè es va incorporar a la instrucció del cas. L’advocat de Junqueras i Romeva, Andreu van den Eynde, va preguntar al caporal de Gandesa  si tenia “alguna dada” que pogués relacionar els autors d’una pintada al mur de la caserna amb la inscripció ‘Votarem’ amb la ideologia independentista. Marchena li ha demanat que “no pregunti sobre la ideologia de la persona que feia la pintada, no té cap interès“. A preguntes del fiscal, el caporal ha explicat que la pintada es va fer el 24 de setembre a la tanca perimetral per part de dues persones que anaven “encaputxades” que “no es van poder identificar”. Sobre aquest fet, ha dit que “es van recollir imatges estàtiques, no de vídeo“, però que no les va donar a ningú perquè “ningú les va demanar“.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.