Desprès de que en el Ple de pressupostos del dia 27-12-2018 no s’aprovés el Pressupost 2019 pels vots en contra del dos grups de l’oposició , l’equip de govern de Móra la Nova va dur a terme diferents reunions per tal d’intentar arribar a un acord que satisfés totes les parts.

Una de les premisses bàsiques de l’equip de govern era realitzar una contenció del deute intentant rebaixar-lo en lo possible fins a un punt que sempre havien vist com a raonable.

L‘equip de govern considerava que hi havia un seguit d’actuacions molt necessàries i imprescindibles per a la població , com ara els filtres per l’aigua potable o la reposició de la caldera d’ aigua calenta del pavelló d’esports, entre d’altres.

Tot i així , algunes de les propostes que havien fet els grups de l’oposició i que no es veien tan urgents, es van incloure a l’expedient de modificació de crèdit, amb bona voluntat i amb ganes d’arribar a un enteniment.

Al Ple de 28-02-19 quedava reflectida la inclusió de totes aquestes propostes, assumint un augment de la despesa 124.450€ a cobrir amb un futur crèdit. Malgrat aquest esforç per l’entesa, el grup del PDECAT va votar en contra de la modificació de crèdit i el del PSC es va abstenir.

En les reunions que es van realitzat amb posterioritat, es van continuar fent una sèrie de demandes per part del grups de l’oposició que l’equip de govern no considerava prioritàries a curt termini per a Móra la Nova , i que si s’haguessin acceptat, contribuirien a un altre augment del deute del consistori d’ aproximadament 80.000€ més.

Tot plegat, davant de la posició de bloqueig que els dos partits van sotmetre a l’equip de govern i davant de la proximitat de la celebració de les properes eleccions municipals, l’equip de govern va decidir trencar les negociacions d’aprovació dels pressupostos del 2019.

D’aquesta forma continuaran amb el pressupost del 2018 prorrogat, per tal de deixar les mans lliures al nou govern que surti de les properes eleccions per a que sigui aquest el que, amb tota llibertat, marqui les actuacions prioritàries que consideri mes adients per a Móra la Nova .

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.