Salvament Marítim de Castelló va remolcar ahir al matí fins al port de Vinaròs un veler de set metres d’eslora que es trobava en aigües de Vinaròs després d’estar 6 dies incomunicat causa de la fallada del motor i del sistema elèctric de l’embarcació. El tripulant, un jove de 28 anys i veí de la localitat d’Ulldecona (Tarragona), va romandre a la deriva durant sis dies, fins a ser auxiliat per mitjans sanitaris i la Guàrdia Civil.

El navegant havia sortit de Calp dissabte per realitzar una travessia. Després de patir les avaries i quedar-se el home sense bateria al telèfon mòbil, l’embarcació navegava sense rumb en aigües de la costa castellonenca.

SOS de la família

Va ser la família de l’afectat qui va donar avís al diumenge de la seva absència, estranyada de no rebre notícies. Ha indicat que podria trobar-se en aigües properes a les illes Columbretes. Per això, Salvament Marítim va mobilitzar un helicòpter i una embarcació en aquesta zona, tot i que no van aconseguir albirar el veler del jove desaparegut.

Ahir al matí el vaixell va ser albirat per pesquers de Vinaròs, que van donar el corresponent avís a Salvament Marítim i l’embarcació Achemar el va remolcar fins al port de la capital del Baix Maestrat, a on van acudir una ambulància i la Guàrdia Civil. El tripulant es trobava en bon estat de salut tot i haver estat durant diverses jornades sense menjar.

Sanitaris d’un Suport Vital Bàsic (SVB) van atendre al navegant, que presentava signes de desnutrició, segons han indicat des del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències. Segons les mateixes fonts, l’home rescatat no va necessitar ser traslladat a cap centre sanitari després d’una primera assistència a l’arribar al port de Vinaròs.

Font: Diario Mediterráneo

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.