L’Ajuntament d’Alcanar i l’empresa Cemex han constituït avui una comissió de treball per estudiar la viabilitat d’impulsar el polígon industrial la Martinenca. La comissió està integrada pel secretari del Consell d’Administració de Cemex, Ángel Galán; el director d’Afers Públics de Cemex, Antonio Cases; el director de la fàbrica d’Alcanar, Tomàs Sánchez;  l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig; la regidora d’Urbanisme, Ivette Fibla; el regidor d’Hisenda, Jordi Monfort; el regidor de Medi Ambient i Natural, Jordi Bort , així com l’arquitecta municipal.

Després de les obres de dragatge al port industrial d’Alcanar i de l’aposta de l’Administració portuària per impulsar el moll número 2 d’aquest port, l’Ajuntament posa el fil a l’agulla per fer el port  més atractiu amb la possibilitat de crear nou sòl industrial. “Les accions que s’han dut a terme al port ens obren una oportunitat  i explorarem conjuntament amb Cemex les opcions de fer-lo més atractiu a través de la creació de sòl industrial”, ha manifestat l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig.

Pel que fa als terrenys del polígon industrial la Martinenca són en part propietat de Cemex i, actualment, estan classificats com a sòl urbanitzable no programat. És per això que l’Ajuntament iniciarà els tràmits necessaris per a aprovar la modificació urbanística que permetrà classificar-los com a sòl industrial. “El port és obert al tràfic de mercaderies i això pot facilitar l’arribada d’activitat empresarial a Alcanar”, ha dit Roig.

En la trobada d’avui, els responsables de Cemex i l’Ajuntament d’Alcanar han acordat que les reunions de la comissió de treball per impulsar el polígon industrial la Martinenca es duran a terme  cada tres mesos. El port industrial d’Alcanar té un calat de 12 metres de profunditat, amb un moll de 320 metres de longitud obert a mercaderia general, així com una àrea d’emmagatzematge descoberta que ocupa una superfície de 15.000 metres quadrats. Des de Ports de la Generalitat s’impulsa una campanya de promoció d’aquesta infraestructura a diferents fires internacionals.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.