El Centre Esportiu del Delta va enregistrar el seu primer ple, de gom a gom, durant la presentació de l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, com a candidat a les eleccions municipals del 26 de maig. Prop de set-centes persones eren dins al pavelló (per a un municipi de 10.000 habitants), amb totes les cadires plenes de l’ampli espai que té la pista polisportiva, com ja es preveia per la gran quantitat de vehicles que hi havia a l’exterior del recinte.

Tot i que alguna persona es pensava que seria la presentació de la llista sencera, l’acte es va centrar en la presentació de Lluís Soler com a candidat, tant per destacar l’obra feta en la seua acció de govern duta a terme fins ara, sense precedents pel volum d’execució, com per destacar també moltes característiques de la seua personalitat i perfil polític com a gestor públic, a més de mostrar les seues línees mestres, com ara, “la imatge de poble” o el també famós “enlairar Deltebre“. De fet, l’acte va servir també per reforçar definitivament, ja com a marca, el que seria el leivmotiv de la campanya del candidat Lluís Soler: “Enlairem Deltebre“.

L’acte va tindre un format molt original, mai vist fins ara en un acte polític local d’aquestes característiques a les Terres de l’Ebre, i tot amb personal ebrenc. És a dir, no es va contractar una agència externa, sinó que els presentadors van ser tots locals, amb reforç de la periodista Clara Tena, senienca, que va ser l’encarregada de fer una entrevista bis a bis, dalt de l’escenari i confrontant-se amb el personatge asseguts a dos butaques.

L’acte va començar poc després de les 21:30 hores i es va allargar ja que tenia molts vídeos preparats i un divertit guió creat pels col.laboradors més directes de Lluís Solé. Es van passar vídeos on apareixen més de 30 persones de Deltebre, de totes les edats, destacant des de la neteja dels carrers ara exquisita tot i tractar-se d’un municipi amb una llargària de 8 quilòmetres i prop de 70 quilòmetres en vials, fins l’arranjament de carrers, la construcció de rotondes, o molts altres. No va ser però només una exhibició d’obra feta, cas del propi Centre Esportiu del Delta, sinó també del perfil del candidat, presentat com a “líder” i molts altres qualificatius que el van convertir en la gran estrella de la nit. Un acte molt original que res va tindre a veure amb les tradicionals presentacions de candidats dels últims anys.

Lluís Soler, al front del PDeCAT, ha governat aquest mandat en solitari ja que es va quedar a un regidor de la majoria absoluta. Tots els analistes pensen que si aconsegueix una majoria absoluta i consolida el govern de la tercera població del territori en número d’habitants, té pel davant un gran recorregut polític per la seua joventut i empempta. També va assistir a la presentació el candidat del PDeCAT al Congrès, Ferran Bel, exalcalde de Tortosa.

També és important destacar que un dels moment àlgids de la nit (la gent es va posar d’empeus en diverses ocasions), va produir-se poc abans de la presentació del candidat. Es va fer present el conseller legítim de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, ara un pres polític, mitjançant una carta a la qual li ha donat veu el periodista Josep Lluís Villa i que va estar acompanyada per un recull d’imatges de les diferents visites de Rull a Deltebre.

Durant l’entrevista a Lluís Soler, es van produir algunes notícies destacades. Per exemple, que la marca Enalirem Deltebre, és la que representa políticament el posicionament del candidat, és a dir, que no opta per Junts per Deltebre o pel PDeCAT, sinó per una fórmula cent per cent local. Una altra dada rellevant va ser que va anunciar que té “55 projectes urbanístics” ja escrits i definits, “a punt per executar la propera legislatura“, i que les pròximes eleccions seran les últimes en les que es presenta. Una clara aposta per demanar el suport majoritari de la població, per acabar així un projecte polític realment molt potent i transformador del municipi ubicat al cor del delta de l’ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.