L’Associació Amics del Tord porta anys treballant i investigant en un mètode que garanteixi la selecció de l’espècie que es captura i el seu benestar.

La Federació Catalana de Caça i l’Associació Amics del Tord es van reunir aquest dimarts, 19 de març, per tal d’explorar vies de col·laboració amb l’objectiu de regular un dels mètodes de captura del tord més tradicionals del nostre país i més arrelat a les Terres de l’Ebre, això sí, amb una nova modalitat adaptada als nous temps de protecció ambiental, anomenada “garbell”.

Després d’anys d’intens treball i investigació per part dels membres de l’Associació Amics del Tord en la recerca d’un mètode contrastat de captura dels tords que garanteixi tant la selecció de l’espècie com el benestar dels animals capturats, és el moment de sumar esforços buscant, en aquest cas, el recolzament dels més de 40.000 caçadors i caçadores d’arreu del territori per la defensa de la tradició d’aquest mètode històric de la caça a Catalunya.

Amb la base d’un treball científic ben fet i contrastat, Federació Catalana de Caça i Amics del Tord, iniciem aquest camí junts amb la voluntat de ser capaços de regular una de les modalitats de captura més tradicionals i antigues del nostre país.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.