206 persones se van apropar dimecres al casal municipal d’Amposta per donar sang en la cinquena edició de la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” que va arrencar el passat 1 de març a Lleida, i on col·laboren els Bombers de la Generalitat amb el Banc de Sang i Teixits.

Foto: Bombers

D’aquestes 206 persones, 186 en van donar, les altres 20 se van oferir però no van poder per motius diversos com per exemple que prenien antibiòtic o que se’ls hi havia fet alguna intervenció. Des de l’organització asseguren que va ser un gran èxit i estan molt satisfets en aquests gairebé 90 litres de sang recol·lectats. Elisa Vallejo del banc de sang i teixits i responsable d’aquesta campanya a les Terres de l’Ebre, fins i tot ha explicat que creu que Amposta és de les ciutats que més donacions ha rebut en aquesta campanya. No serà, però, fins diumenge, que acaba, que se coneixerà quines són les ciutats que més donants han acollit.

Foto: Bombers

Recordem que l’objectiu de la campanya és aconseguir el màxim de donants i millorar les reserves de sang, especialment de cara Setmana Santa que baixen considerablement. De moment s’han recol·lectat més de 1500 bossesde 480 mil·lilitres cadascuna el que ve a ser uns 720 litres de sang. Però cal remarcar que tal com ens va explicar la doctora Núria Vilanova, coordinadora de donació de Sang a Tarragona i Terres de l’Ebre, a Catalunya se necessiten diàriament 1000 bosses de sang.

About the Author:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.