Manifestació a l’Ampolla pel polèmic nucli zoològic que es vol legalitzar a l’Ampolla. Una vintena de persones es van concentrar perquè l’ens no l’autoritze. El motiu és que la persona que hi ha al darrere, segons els manifestants, no és apta per cuidar animals com ja va demostrar després de ser apartada de l’Alberg d’Animals de Camarles.

L’Alberg de les Terres de l’Ebre, situat a Camarles, va tancar a finals de l’any passat. La seua gestió anava a càrrec d’Encarnación López Galdeano, qui ha rebut nombroses crítiques pel tracte que feia dels animals. Ara, López vol convertir una finca que ha comprat a l’Ampolla en un nou nucli zoològic, demanant a l’ajuntament el permís per legalitzar-ho.

Des de diverses associacions de protectores d’animals critiquen la iniciativa amb por de repetir l’ocorregut a Camarles. Es creu que hi ha una cinquantena de gossos, a nom de López, alguns amb problemes de salut i necessitats d’una atenció veterinària i, fins i tot, mèdica. Els acusats són voluntaris que van treballar a l’Alberg d’Animals de Camarles, entre ells la mateixa germana d’Encarnación, que van estar documentant les males formes en les quals vivien els gossos.

A més, segons manifesten, Encarnación rebia diners d’associacions d’altres països per cuidar els animals, però estos diners no arribaven a repercutir en la seua cuida i que han pogut ser destinats en la compra de la finca de l’Ampolla. Altrament, s’ha pogut beneficiar de demanar factures ja pagades a les entitats perquè les fundacions li paguessen, a més d’incloure-hi altres despeses.

Comunicador i dissenyador gràfic. Ebrenc.