Si els pensionistes ja fa temps que estan en peu de guerra, un sector concret té més motius encara. Endesa retallarà als seus treballadors i extreballadors els drets socials adquirits, documentats des del 1928. Des del passat gener, l’empresa els hi envia cartes amb la notificació, efectiva al juny, i que comporta retirar la part de sou rebuda com a bonificacions en la factura de la llum, ajudes socials i ajudes als fills durant els estudis.

Als treballadors en actiu es negociarà de forma unipersonal però els jubilats ja no disposen d’esta opció, pel que han sortit al carrer davant les oficines dels seus antics llocs de treball. A Tortosa, més de 30 extreballadors de l’empresa energètica s’han reunit davant de la seu situada al barri de Sant Llàtzer. L’actuació afecta a uns 30.000 treballadors de tota Espanya.

A través dels sindicats es va acordar interposar una denúncia al jutjat social per la vulneració dels drets socials i la modificació de les condicions de treball d’empleats i jubilats. Ja ha sortit la vista a l’Audiència Nacional per implicar l’empresa en la negociació del conveni.

👤 Arribat al món de la comunicació de casualitat, m’he passat la major part de la meua vida laboral entre càmeres de televisió i programes d’edició de vídeo. Amb els anys he pogut aprofundir en el sector i realitzar diverses funcions molt variades que m’han suposat un repte constant.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.