La Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid va acollir divendres un homenatge a la figura i obra de l’escultor ebrenc Julio Antonio. La Diputació de Tarragona va entregar dues reproduccions d’un autoretrat de l’artista com a mostra d’agraïment aprofitant la cita a Madrid. La primera s’ha lliurat a Gregorio Marañón y Bertran de Lis, nét de Gregorio Marañón, amic de Julio Antonio i també el seu metge, a qui pertanyia la sepultura del cementiri de l’Almudena de Madrid on va ser enterrat l’escultor en morir. L’altra reproducció s’ha lliurat a Fernando de Terán Troyano, director de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, on Julio Antonio va assistir a classes d’art.

Al mateix escenari es presenta el llibre Julio Antonio, 1889-1919. Un segle després, escrit per diferents historiadors i estudiosos especialitzats en l’obra de Julio Antonio, apropant-nos a la seva figura: Joan Launes Villagrasa, Anna M. Andevert, María Victoria Gómez Alfeo, Fernando García Rodríguez, Aida Marín Yrigaray, Carmen Fernández Aparicio, Lucía García de Carpi, Antonio Salcedo Miliani -que n’és el coordinador també- i Rosa M. Ricomà Vallhonrat. Forma part de la col·lecció Tamarit de llibres d’art, editat pel Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona i Viena Edicions, i és bilingüe, en català i castellà.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, i l’exdirectora del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona i membre corresponent per Tarragona de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, Rosa Ricomà, encapçalen la representació tarragonina a Madrid aquest divendres. Els acompanyen, per part de la Real Academia, el seu president, Fernando de Terán Troyano, el familiar de Julio Antonio, Víctor Viladrich, i l’acadèmic i president de la Fundación Cigarral de Menores, Gregorio Marañón y Bertran de Lis.

Aquest és un dels principals actes inclosos en l’homenatge a l’escultor nascut a Móra d’Ebre el 1889 amb motiu del centenari de la seva mort. Els actes d’aquest centenari han estat impulsats des del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona per posar en relleu l’escultor Antonio Rodríguez Hernández, conegut artísticament com a Julio Antonio, considerat el gran renovador de l’escultura a l’Estat. Els actes es van iniciar el passat mes de novembre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.