Unió de Pagesos considera insuficients les mesures proposades pel Ministeri d’Agricultura per combatre la greu crisi del sector dels cítrics, després de la reunió que ha mantingut avui a Madrid el sindicat i representants de les organitzacions que formen part d’Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders amb el secretari general d’Agricultura i Alimentació del Ministeri, Fernando Miranda.

Tot i que els representants del Ministeri s’han mostrat disposats a buscar solucions per al sector i s’han compromès a dur a terme algunes de les demandes del sindicat, n’han descartat altres d’importants com l’establiment d’un ajut de minimis per als agricultors a títol principal productors de cítrics, així com la restauració dels tractaments en fred en les importacions de cítrics de Sud-àfrica, tot i que han transmès al sindicat que treballaven en una proposta.

Altres qüestions que també han descartat són les que fan referència a la posada en marxa d’una línia de finançament amb preferència per als citricultors professionals i per als joves que s’hagin incorporat els últims cinc anys, així com el fet de compensar, per part de l’Administració estatal, els ajuntaments per l’exempció de l’IBI de rústica en els municipis de la zona productora.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.