Aquesta setmana han començat els treballs per instal·lar la senyalització turística a la pujada al Port. Es tracta d’una actuació que du a terme la Mancomunitat Tortosa-Roquetes per donar informació addicional als visitants d’aquest espai natural, especialment pel que fa a la pràctica esportiva vinculada amb el ciclisme.

La senyalització s’està instal·lant a cada punt quilomètric de l’ascens, començant des de la primera rampa, al barranc de Farrubio, fins a arribar al cim de Caro. En total, 13,8 quilòmetres de recorregut, amb un desnivell acumulat de 1.167 metres. Els indicadors expliquen el desnivell del tram i l’altitud sobre el nivell del mar. A més, es completa amb plafons de gran format al principi, a la meitat i al final de la pujada, que inclouen el perfil de tot el tram, identificant el desnivell del terreny.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i l’alcalde de Roquetes, Francesc Gas, han visitat aquest dilluns les tasques de col·locació dels senyals i han coincidit a destacar l’aportació que representa: “amb aquesta actuació fem un impuls destacat per potenciar el turisme i l’activitat ciclista al Port“, ha explicat Roigé. I és que, segons ha recordat Gas, cada any són moltes les persones que venen expressament per fer l’ascens al Port “des de molts punts de l’Estat espanyol“.

El cost de l’actuació se situa en una mica més de 6.600 euros.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.