ACN (Tortosa) – L’Ajuntament de Tortosa ja ha entregat al jutjat contenciós número 2 de Tarragona el catàleg de vestigis franquistes de la ciutat que se li reclamava en la sentència de 2017, responent a la demanda de l’advocat madrileny Eduardo Ranz, que ja havia denunciat per via administrativa la retirada del monument franquista de l’Ebre.

El magistrat considerava en aquesta resolució que el catàleg pot aclarir si s’ha de retirar el monòlit del riu, complint amb la Llei de Memòria Històrica, tot i que reiterava que no és propietat de l’Ajuntament de Tortosa ni està situat en un espai de domini públic municipal. Com ha confirmat l’ACN, el catàleg que ha presentat el consistori inclou el monument i 26 elements més, sobretot plaques, retolacions, gravats i inscripcions en habitatges.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.