L’Ebre Escola Esportiva està a un sol punt de convertir-se en equip de promoció d’ascens de 4a a 3a catalana. Ho van saber dijous quan el comitè de competició va fallar el recurs presentat per l’entitat tortosina, després del partit que van disputar al camp del Vilalba dels Arcs i que va acabar amb derrota de l’Escola per quatre gols a zero. Van fallar l’alineació indeguda del conjunt de la Terra Alta, que han anunciat que presentaran un nou recurs en no estar conformes en la situació.

Una impugnació que portarà cua. I és que dos de les quatre places que donen lloc a la promoció de la categoria estan decidides després dels resultats que es van donar el passat cap de setmana. Benissanet i Amposta B (que té el golaverage particular guanyat al Ginestar en cas d’empat a punts a final de lliga, després de la victòria en el feu ampostí per 2 a 1 i l’empat a dos gols al camp ginestarol) ja són equip de promoció. Amb ells, després dels tres punts assolits per aquesta impugnació, l’Ebre Escola està molt prop d’aconseguir-ho i li valdria l’empat en el proper partit que ha de jugar al camp del Ginestar, cinquè classificat, que no pot fallar.

Tres conjunts es juguen les dos places d’ascens en les dos jornades que resten per acabar la primera fase del campionat al grup vintè de quarta catalana. L’Ebre Escola és ara l’equip que ho té millor per aconseguir-ho, tercer classificat amb quaranta-dos punts. L’Arnes i el Ginestar, quart i cinquè classificats respectivament, són els altres implicats en aquesta lluita separats per tan sols dos punts (39 són els que compta l’equip de la Terra Alta per 37 el de la Ribera d’Ebre).

Resten dos jornades per tancar la lliga. El Ginestar que ha recuperat opcions per entrar dins la lligueta d’ascens, quan fa un mes eren remotes, ha de guanyar els dos partits i esperar que facen els rivals. Precísament l’Ebre Escola és el proper rival en lliga. Cas de derrotar-lo arribaria amb opcions a la darrera jornada del campionat en que rep al Tivenys al municipal ginestarol. Cinc victòries consecutives li han permès retallar a dos punts la distància amb l’equip que marca el tall amb les places de promoció, aprofitant les tres derrotes que ha encaixat el conjunt arnerol en l’últim mes.

L’Arnes per la seua banda rep la visita del Benissanet, que ja té la promoció assegurada i que encadena cinc victòries de forma consecutiva, i en la darrera jornada de lliga visita el feu del filial de l’Amposta que també té garantida la seua presència a la fase d’ascens. El tercer en discòrdia, l’Ebre Escola, a falta de saber si el recurs del Vilalba prospera podria tindre’n prou amb un empat en la propera jornada al camp del Ginestar, mentre visita en la darrera que tanca la primera fase el municipal de Benissanet.

El Vilalba estava immers en aquesta lluita després d’haver sumat deu victòries en les últimes onze jornades de lliga, però ha vist com se li han esfumat totes les opcions amb la impugnació de l’Ebre Escola i la derrota en el darrer partit davant la visita del filial del Jesús Catalònia qui es va imposar per 2 a 3 i trencava la inèrcia positiva dels terraltins. Després d’un inici dubitatiu, que els ha acabat passant factura, la fase de promoció d’ascens se’ls hi ha escapat d’entre les mans. A la vuitena jornada del campionat, només havien pogut sumar quatre punts amb l’empat al camp de la Cava B i el triomf contrapronòstic davant la visita de l’Amposta B. Tot i prosperar el recurs que presentaran, estàn pràcticament descartats.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.