La Diputació de Tarragona realitzarà tasques de poda i sega als marges de la seva xarxa viària fins al mes de juny per evitar la propagació d’incendis aquest estiu. L’objectiu és que les carreteres es converteixin en tallafocs i que, en cas que hi hagi un incendi forestal, no s’estengui el foc d’un costat a l’altre de la via. A més, la sega dels marges evita que la vegetació envaeixi la via i garanteix la visibilitat dels conductors.

Aquestes actuacions es realitzen en coordinació amb el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, amb qui s’avalua prèviament l’estat de les carreteres i es decideix quines vies necessiten una actuació prioritària. Al Camp de Tarragona, enguany s’ha acordat dur a terme tasques de poda a la TV-7046 de l’Albiol a la C-14; a la T-734 de la N-420 al Molar; a la T-310 de la T-318 a Pratdip; a la T-311 de Pratdip a la C-44, i a la T-730 de la T-714 al Molar. Pel que fa a les Terres de l’Ebre, es podaran els marges de la TV-7331 de la Fatarella a les Camposines; de la T-2237 de Vinebre a la Palma d’Ebre; de la T-301 de Tortosa a Benifallet, i de la T-302 de Benifallet a la C-12.

L’any passat la Diputació de Tarragona va invertir un milió d’euros en tasques de poda i sega a la seva xarxa viària per prevenir incendis. Es va podar l’arbrat de 131 quilòmetres d’una dotzena de vies i es van segar 5.429,04 quilòmetres de marges de carreteres i camins. Aquestes actuacions es realitzen en compliment de la normativa de prevenció d’incendis forestals que determina que el titular de la carretera ha de dur a terme tasques de control de vegetació, tant a la zona de seguretat com a la de protecció de la mateixa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.