Les persones usuàries dels diferents Centres de Dia i Residències Assistides de L’Onada Serveis que així ho necessitin o ho desitgin per evitar embrutar-se durant els diferents àpats diaris disposaran a partir d’aquest mes de febrer d’uns nous pitets amb un disseny exclusiu i específic per a gent gran que les persones usuàries podran fins i tot personalitzar. El disseny és obra de Carmen Pino Samper, del municipi de Tarragona i guanyadora del concurs d’idees obert a tots els residents dels municipis als quals L’Onada Serveis gestiona equipaments per persones amb dependència: “Volia fer alguna cosa nova i diferent. La gent gran és mereix el millor. Els hi he fet uns pitets diferents, ben llargs, que es lliguen pel darrera com si fossin un davantal i permeten dinar amb la tranquil·litat de no embrutar-se. Fins i tot, hi ha una butxaqueta per les ulleres. Jo mateixa sóc iaia també i, per això he volgut fer aquest treball sense cap afany de lucre. Estic molt contenta, m’agraden molt les manualitats i tot allò que signifiqui ajudar les persones”, indica.

A partir d’ara, i de manera gradual, els nous pitets s’aniran introduint als diferents Centres de Dia i Residències de L’Onada Serveis. Pel moment, amb els nous pitets s’han fet ja proves pilot a les residències de Gandesa i Alcanar, a les Terres de l’Ebre. El nou disseny comporta un seguit de beneficis per les persones usuàries: “Fins ara, empràvem pitets tots idèntics i aquest fet ens apropava a la infantilització i l’etiqueta de dependència que pot arribar a suposar utilitzar pitets iguals per a un grup de gent gran. Ara, amb el nou disseny innovador, els podrem personalitzar segons color i forma, ja que el disseny també variarà segons el gènere de la persona. S’ha dissenyat un model de coll rodó i un altre amb coll de camisa i també es poden variar d’altres petits detalls. D’aquesta manera, sent fidels a la nostra filosofia de l’Atenció Centrada a la Persona, ens allunyem de la despersonalització tot adaptant-nos a les preferències de cadascú i posant en valor el fet d’elegir. Per altra banda; el material que hem utilitzat per a fer aquests pitets facilita que, inclús durant el mateix moment de l’àpat, es puguin netejar i, en tot moment, preservem la cura de la imatge personal. La millora és evident“, explica Núria Bel coordinadora dels centres de la zona sud de L’Onada Serveis.

A la guanyadora, se li ha lliurat avui el document acreditatiu que identifica el seu disseny com el millor dins dels presentats i segons el criteri del jurat format per professionals del sector del disseny i el màrqueting que va convocar el concurs d’idees. Carmen Pino Samper ha estat obsequiada també amb un cap de setmana a Apartaments Ornis, a Sant Carles de la Ràpita.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.