Divendres 22 de febrer, a les 20 hores, tindrà lloc a la Sala polivalent de l’ajuntament de Xerta l’acte “Versos per la llibertat“, en el marc del judici als 9 presos polítics i a 3 polítics sobiranistes més. Hem elegit Xerta com a poble simbòlic per a la celebració d’un acte d’aquestes característiques, per ser el poble natal de la presidenta del Parlament de Catalunya, la MH Carme Forcadell.

Durant l’acte hi haurà recitacions poètiques per part de molts ràpsodes ebrencs, també actuacions musicals, cantada de jotes. etc. També tindrà lloc un petit homenatge al poeta Antonio Machado, en el 80è aniversari del seu traspàs a la vila de Cotlliure, a la Catalunya del nord.

L’acte està organitzat pels impulsors del llibre “Versos contra la violència”, publicat arran dels fets del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Compta amb el suport de les associacions sobiranistes, ANC-CDR-Omnium, i dels partits polítics independentistes com el PdeCAt i ERC.

La llibertat, aquesta dama encadenada que ens està esperant, Lluís Llach dixit. El desig i l’anhel de llibertat ens empeny a organitzar un acte cultural en defensa de 12 persones imputades pels seus ideals polítics, fet inadmissible en un estat de dret.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.