ACN (Tortosa) – Més de 400 persones s’han concentrat aquest dimarts al vespre, coincidint amb l’inici del judici pel procés, per reclamar el dret d’autodeterminació que consideren jutjat amb la causa de l’1-O pel Tribunal Suprem.

Foto: Anna Ferràs (ACN)

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, del PDeCAT, i la portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Maria José Vinya, han iniciat la lectura del manifest unitari que han acabat representants de l’ANC i Òmnium. La concentració ha començat amb el Cant dels Ocells al saxo del tortosí Joaquim Vilagrassa, peça que dedica cada nit, des del seu balcó, als presos. Amb crits de ‘No esteu sols’ i amb una crida a la participació a la vaga general convocada pel 21 de febrer, s’ha dissolt la concentració.

Foto: Anna Ferràs (ACN)

A Tortosa la manifestació s’ha concentrat a la plaça Alfons XII, on cada dilluns, des de fa mesos es concentren grups de veïns per reclamar la llibertat dels presos. S’han mostrat estelades, un cartell de “#FakeJustice” i també dos grans plafons, gairebé a mida real, amb imatges de les càrregues policials de l’1 d’Octubre, sobre el lema “L’autodeterminació no és un delicte“.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.