L’ajuntament de la Ràpita s’ha convertit en una plaça apetitosa de cara a les properes eleccions municipals que tindran lloc el proper mes de maig. Se suma així el municipi del Montsià a la famosa moda de les multicandidatures i podria batre el rècord amb nou candidatures possibles que optin a l’alcaldia que ostenta Josep Caparrós d’Esquerra Republicana.

De moment a hores d’ara hi ha confirmades les candidatures del partit republicà on Caparrós es presenta a la reelecció, després d’accedir a l’alcaldia a les passades eleccions quan van destronar amb sis regidors a Convergència i Unió que en les eleccions del 2011 havien tret sis escons.

Aquest cop intentaràn treure la majoria absoluta, encara que amb la gran quantitat de candidatures que es poden acabar presentant és realment difícil. Un fet que pot ser clau per arribar al número màgic de nou regidors que donen aquesta majoria absoluta, pot estar en el fixatge de la exregidora socialista Conxi Vizcarro i no es descarta alguna nova incorporació famosa dins del municipi per aconseguir aquest objectiu.

ERC mana a la Ràpita en coalició amb la socialista no adscrita Conxi Vizcarro, Maria Jesús Noguerón d’Iniciativa per Catalunya Verds i Àlex Cervera de Solidaritat per la Independència.

Per a Josep Maria Miralles, que debuta en aquestes eleccions, encapçalarà la llista del PDeCAT i el seu propòsit serà el d’intentar recuperar l’alcaldia que ostentaven. D’altra banda repetixen també candidatura, Pedro Hernàndez, per Més Ràpita i Àlex Cervera, que encara està per veure si es presenta amb les sigles de Primàries per Catalunya o Solidaritat per la Indepèndencia. La CUP presenta a Núria Subirats, que s’estrena en aquestes eleccions, mentre el Partit Socialista l’encapçalarà Rosa Anglès.

Resten per confirmar si finalment es presenten les candidatures de Ciutadans (que fa pocs dies van fer parada a la població del Montsià en una carpa informativa), Iniciativa per Catalunya i Demòcatres per Catalunya.

A les passades eleccions del 2015 els resultats van donar 1880 vots a ERC, 1536 per a Convergència i Unió que era la segona força, 831 pel PSC, 764 per a Més Ràpita, 407 per a Solidaritat per la Independència, 404 per a Iniciativa per Catalunya Verds i 251 per al Partit Popular.

Tot indica, de no existir una reducció de candidatures a última hora, que tot està enfocat a un pacte de govern a causa de la gran quantitat d’alternatives que es preveuen. Això pot convertir l’ajuntament rapitenc en un autèntic galimaties de pactes.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.