Després de mostrar, durant tot el mes de gener, les persones de la futura llista electoral per a les properes eleccions municipals, la CUP Deltebre va desvetllar el passat divendres, quin serà l’ordre definitiu. Així, Dayana Santiago repetirà com a cap de llista tot i que, tal i com ella mateixa va anunciar, “el projecte CUP va molt més enllà d’una persona, va molt més enllà d’anar la número 1 o la 17 o no anar a la llista. Som una assemblea on totes i tots som caps de llista i on estem amb el mateix dret a decidir, opinar, votar i proposar“.

A l’acte, que va començar més tard del previst per tal de poder assistir a les diferents concentracions en suport als presos i preses polítiques que havien estat traslladades a Madrid el mateix dia, Jordan Turón va anar desvetllant l’ordre al so de les “claus que ens obriran la institució des d’on serem, amb una #NovaMirada, la vostra veu“.

Dayana Santiago va destacar que “ens presentem per a l’Alcaldia de Deltebre on totes serem alcaldes i alcaldesses i, tinguem la representació que tinguem, totes serem clau, totes serem dins l’Ajuntament per aportar una #NovaMirada, tan aquelles que anem a la llista com aquelles que no hi van”.

Carme Abril, que va fer un rapàs de la feina feta a l’Ajuntament els darrers 4 anys, va recordar que “amb una sola representant hem fet una oposició constructiva que ha aportat beneficis per al poble” i que “les que som dalt de l’escenari som gent normal, gent treballadora i honesta, com vatros, que sou el motor real del poble, la seua gent“.

A l’acte va participar Maria Rovira, regidora de la CUP Capgirem Barcelona, qui va recordar a l’exiliada Anna Gabriel tot assegurant que “ella, avui, segur que hauria estat a Deltebre amb el municipalisme més combatiu amb l’anhel de conquerir la independència per canviar-ho tot, des de baix, des de cada poble i ciutat“.

La nota musical la va aportar en Daniel Saez que va compondre una peça especialment per aquest dia titulada «Les Claus».

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.