El ple ordinari corresponent al febrer, previst per dilluns 4, aprovarà la modificació inicial de l’ordenança municipal de Medi Ambient. El canvi suposarà l’actualització de dos dels punts inclosos: d’una banda, ampliarà l’horari durant el qual es poden dipositar les escombraries als contenidors de rebuig i d’orgànica, després que s’hagen canviat els horaris de recollida. Fins ara aquestes deixalles s’havien de dipositar entre les 19 h i les 23 h i a partir d’ara es podrà fer, també, fins a la 1 de la matinada. El canvi no afecta, però, a la fracció vidre, que es manté fins les 23 h, ja que el soroll que es produeix pot molestar el veïnat.

Un altre canvi significatiu afectarà els propietaris de gossos. A partir d’ara serà obligatori que diluïsquen l’orina dels animals a la via pública, abocant-hi aigua al damunt. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ho ha explicat avui en la compareixença de premsa prèvia al ple. Segons ha dit, aquesta és una qüestió que altres municipis del país ja han regulat, i que és necessària perquè “a molts punts de la ciutat, l’orina dels gossos acaba deixant taques al paviment que després costa molt que marxen“.

Una vegada aprovada la modificació de l’ordenança en aquest punt, s’establirà un període de sis mesos durant els quals la Policia Local no sancionarà als propietaris de gossos que no complisquen l’ordenança. Quan siguen detectats durant aquest temps, seran requerits perquè modifiquen el costum i fins i tot podran aixecar acta. Posteriorment es podran començar a imposar sancions, que tindran un import similar al que s’aplica als propietaris que no recullen els excrements dels gossos. En aquest sentit, Roigé ha recordat que al principi va costar que les persones recollissen els excrements amb bossetes, i que encara n’hi ha que no fan, però “que ara aquesta acció tan necessària ja és habitual i cal apel·lar als que encara no l’apliquen“.

Les àrees de lleure caní distribuïdes arreu de la ciutat quedaran exemptes de l’obligatorietat de diluir l’orina amb aigua.

El ple també té previst modificar el reglament dels cementeris municipals per incloure el nou tipus de sepultura després que s’haja construït l’espai de columbari al cementeri de Sant Llàtzer i ja haja entrat en vigor la taxa corresponent.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.