Aquest passat dimarts la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, va comunicar en una compareixença al Senat que se segelleran els pous de manera definitiva i, a més, que se’n desmantellarà la plataforma. Davant d’aquest anunci el Partit Demòcrata de les Terres de l’Ebre es mostra positiu, ja que era una petició que la mateixa formació ja havia demanat en anterioritat. Tot i això, i després de més de cinc anys i mig de la clausura provisional del Castor, el PDeCAT es mostra prudent per veure quins seran els passos a seguir i en quin moment s’efecturà aquest tancament definitiu.

La diputada de Junts per Catalunya i membre de la comissió d’investigació del Castor al Parlament, Mònica Sales, s’ha mostrat satisfeta per aquesta decisió i ha destacat que les Terres de l’Ebre començaran a passar pàgina a un episodi difícil per al territori que ha causat molts danys, malgrat encara hi haurà moltes responsabilitats a depurar. A més, ha afirmat que “estarem atents i en farem el seguiment pertinent perquè no es tornin a repetir els errors del passat”. Finalment, Sales ha sentenciat que “des del Parlament continuarem treballant incansablement a la comissió Castor per seguir posant llum a les ombres i exigir totes les responsabilitats pertinents a qui pertoqui”.

Per la seva banda, el diputat del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ha posat en valor aquesta notícia i ha celebrat que l’Estat espanyol hagi obert els ulls davant el catastròfic projecte Castor. “Saber que aquesta plataforma arriba a la seva fi és un alleujament després del sofriment que hem patit els ciutadans de la costa de l’Ebre i Castelló”, ha assegurat Bel, “tot i això haurem de veure en quin moment inicien la fase de segellament dels pous i la posterior clausura, així com els procediments per dur a terme aquestes tasques que seran delicades”.

A més, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, va destacar dimarts en roda de premsa que “rebem amb bons ulls aquesta notícia ja que és una petició que s’havia demanat reiteradament des del territori”. No obstant, Pallarés alerta que “caldrà veure com evolucionen aquests tràmits, de la mateixa manera que haurem de saber quin serà el futur de les instal·lacions terrestres”. El delegat territorial del Govern, a més, ha exigit a l’Estat espanyol que les tasques es duguin a terme al més aviat possible.

Finalment, el president del PDeCAT al Montsià, Ivan Romeu, també ha volgut mostrar el seu suport pel segellament definitiu del magatzem Castor. “En nom de tots els alcaldes, caps de llista i regidors del Partit Demòcrata a la comarca del Montsià vull expressar la satisfacció per la voluntat de posar punt i final a aquest projecte, que no s’hagués hagut de posar en marxa mai”, ha comunicat Romeu. Davant les incerteses del desenvolupament d’aquesta clausura, Romeu ha declarat que “ens agradaria tenir sobre la taula els diferents estudis del desmantellament per estar informats del procés en tot moment”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.