L’Ajuntament de la Ràpita posa en marxa una campanya informativa i de conscienciació, en el marc de la nova ordenança de civisme, davant el mal ús que se n’està fent de les zones de contenidors, que provoca una molt mala imatge del municipi, a més d’olors i altres molèsties. “La Ràpita que compartim” és el lema d’aquesta nova campanya informativa, que es dirigeix a la ciutadania com a complement a l’increment de la vigilància que la Policia Local farà en aquestes àrees per tal que la gent no dipositi la brossa fora dels contenidors i que faci ús de la deixalleria municipal a l’hora de dipositar voluminosos.

La regidoria de Governació impulsa aquesta campanya, que “arriba un cop aprovada definitivament l’ordenança de civisme, la qual preveu sancions per als que incompleixin la normativa referent a l’ús dels contenidors i al dipòsit de les escombraries. De moment però, la vigilància policial i la campanya informativa buscaran avisar els infractors”, ha explicat la regidora Conxi Vizcarro.

“La Ràpita que compartim” és el lema de la campanya, i té un doble significat: “l’espai públic que compartim, que són els carrers i volem néts, i també les imatges que compartim a les xarxes socials, per donar-nos-en compte del que passa si enlloc d’enfocar amb el mòbil una posta de sol enfoquem una zona de contenidors”, ha apuntat Vizcarro.

I és que per molt que tots tinguem clar com dipositar les nostres escombraries, encara son massa les persones que deixen bosses al costat dels contenidors enlloc de dins fins i tot estant buits, dipositen bosses de residus domèstics a les papereres o deixen voluminosos a la vora enlloc de portar-los a la deixalleria o trucar en cas que s’hagin de venir a recollir. “Conductes que mostren incivisme i sobre les quals cal insistir per conscienciar que cal tenir cura dels espais comuns”, ha insistit la regidora. La campanya vol recordar que en definitiva, tenir un poble més nét depèn en bona mesura de cadascun de nosaltres.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.