Les reaccions polítiques a l’anunci de la ministra Teresa Ribera, no s’han fet esperar. El senador Miquel Aubà ha mostrat la seva satisfacció amb el compromís de la ministra de Transició Ecològica, de segellar de manera definitiva els pous del Castor. La ministra ha comparegut a la Comissió de Transició Ecològica del Senat a petició d’Aubà, davant la falta de concreció de les respostes del govern espanyol a les preguntes per escrit que havia formulat el senador sobre els estudis del desmantellament.
“Estem satisfets amb la decisió del govern de passar a l’acció i de segellar definitivament els pous i de desmantellar les instal·lacions, tal com havíem demanat de manera reiterada des d’Esquerra Republicana”, ha posat en valor Miquel Aubà.
El senador ha afirmat: ‘L’anunci de la Ministra de que activarà en poques setmanes la tramitació per fer la clausura definitiva dels pous, i més endavant el desmantellament total de les instal·lacions suposa un punt de no retorn que el govern haurà d’acompanyar amb més accions per revertir les pèrdues i danys provocats a tots els consumidors i afectats pel despropòsit del Castor’.
Aubà, després de valorar molt positivament la resposta de la Ministra, li ha demanat una major transparència i col·laboració, i que li facilitin la còpia dels sis estudis d’Escal UGS que el grup republicà  li va sol·licitar per escrit el passat mes de setembre.

Autor:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.