Emma Martín seguix sumant èxits a la seua carrera futbolística després de debutar amb la selecció espanyola sub17 i de proclamar-se campiona del Torneig de l’Atlàntic, jugat a Tenerife.

La jugadora de Roquetes, que des d’esta temporada vestix la samarreta del Deportivo Alabès Gloriosas, amb qui juga a la Segona Divisió Nacional femenina, seguix creixent esportivament i el treball, la constància i el bon paper que està realitzant amb l’equip de Vitòria l’han portat a poder debutar amb la selecció espanyola sub-17, combinat que entrena Toña Is i que va aconseguir alçar el trofeu de campió en el Torneig de l’Atlàntic jugat a Tenerife.

Emma va ser titular i va jugar tota la primera part del partit que va enfrontar el combinat espanyol amb Eslovàquia, on les primeres van poder imposar-se per un clar 3-0. En el decisiu partit final Espanya va imposar-se per un clar 1-4 a Canàries, que tot i la derrota va poder avançar-se en el marcador després d’aprofitar el rebuig d’un penal aturat per la portera de “la rojita”.

La bona reacció de les de Toña Is, que va fer entrar al terreny de joc Emma Martín al minut 76 de partit, va servir per a capgirar el marcador i per a acabar sumant un contundent triomf per 4-1, que feia justícia al domini de la selecció espanyola durant la major part del partit.

L’altre combinat participant en el torneig va ser la selecció d’Irlanda del Nord, que va caure en una de les semifinals davant Canàries.

La convocatòria d’Emma suposa també una bona oportunitat per a seguir guanyant-se la confiança de la seleccionadora, que al mes de març haurà d’escollir les jugadores que representen la selecció espanyola per a disputar el Campionat d’Europa sub-17, que es jugarà a Bulgària i on Espanya s’enfrontarà a les seleccions de Polònia, Suècia i Eslovàquia.

Emma, que lidera la classificació del grup 2 de la Segona Divisió amb l’Alabès, ha tingut l’oportunitat de jugar durant esta temporada amb la selecció d’Euskadi, amb qui va disputar la primera fase del campionat de seleccions autonòmiques, la qual va superar per 2-1 a la Comunitat Valenciana i va empatar sense gols davant La Rioja.

La jove jugadora de Roquetes seguix acumulant èxits individuals i col·lectius a la seua encara curta però intensa carrera esportiva, on ja ha pogut sumar dos campionats estatals amb la selecció catalana sub-16, i el primer lloc en el torneig de Desenvolupament UEFA, que va poder jugar a Manchester amb la selecció espanyola sub-16.

Emma va valorar “molt positivament” el seu debut amb la selecció espanyola sub-17, fet que ha suposat el premi al treball i esforç d’esta i les últimes temporades, en les quals ha passat per equips com el Cambrils Unió, el Tortosa-Ebre, l’Escola Delta o el Roquetenc, on va iniciar-se com a jugadora de futbol, vestint els colors de l’equip de la seua ciutat.

La jove jugadora del Baix Ebre, que reconeix “sentir-se a gust i trobar-se molt bé a l’Alabès”, confia a poder aconseguir l’ascens amb el seu actual equip, posició que es disputa amb l’Eibar, amb qui compartix primera plaça amb 41 punts, i amb Athlètic de Bilbao i Osasuna, conjunts que també aspiren a poder disputar la primera posició i que a hores d’ara es troben a sis punts de l’equip de Vitòria.

Fitxa Tècnica:

ESPANYA: María López Valenzuela (Paula Jiménez, min. 46); Ana Tejada (Emma Ramírez, min. 84), Jana Fernández (Sonia García, min. 84), Eva Alonso (Gema Climent, min. 84), Paola Hernández (Claudia Iglesias, min. 66), Isabel Pala (Emma Martín, min. 76), Sara Carrillo (Arantxa Medina, min. 76), Nuria Martínez (Alba Fernández, min. 46), Nerea Vicente (Clara Rodríguez, min. 76), Ascensión Martínez (Ane Elexpuru, min. 66) y Ona Baradad (Carlota Sánchez, min. 46).

CANÀRIES: Paola Olivia Rodríguez; Ana Paula Simancas, Sara López, Marta Gasienica-Kotelnicka [Manuela García, min. 56 (Alicia Pío, min. 56)], Adriana Moesha Méndez, Evelyn Acosta (Paloma Rojo, min. 56), Lidia Riveiro, Alba Quintana (Ainhoa Pérez, min. 76), Lara Gonzalez, Arminda Díaz (Janet Abreu, min. 76) y Carolina Bravo (Rocío Martín, min. 66).

GOLS: 0-1, Evelyn (11′); 1-1, Ascensión Martínez (34′); 2-1, Ascensión Martínez (46′); 3-1, Sara Carrillo (65′); 4-1, Arantxa Medina (85′).

Noticia publicada pel Setmanari l’Ebre

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.