El perellonenc Rafel Muria, xef del restaurant Quatre Molins (www.quatremolins.com) i de la marca de mel de luxe artMuria (www.artmuria.com), és un dels nou candidats al Premi Cuiner Revelació Madrid Fusión 2019.

El guardó de la XVII edició d’aquest Premi, que catapulta als seus guanyadors, es revelarà i serà lliurat dimecres vinent, 30 de gener, a l’auditori del Congrés Gastronòmic (Palau Municipal de Congressos de Madrid).

Rafel Muria, únic cuiner català seleccionat, competeix amb Fernando Alcalá de Kava (Marbella), Clara Puig de la Bellacasa i Borja Susilla de Tula (Jàvea), Rebeca Barainca i Jorge Asenjo de Galerna (Sant Sebastià), Jorge Moreno de Voraz (Alacant), María Gómez de Magoga (Cartagena) i Joaquín Serrano d’Efímero (Madrid).

Rafael Muria, de 24 anys d’edat i sisena generació de la família d’apicultors Muria d’El Perelló (Tarragona), lidera el restaurant Quatre Molins en Cornudella de Montsant (Tarragona). Un petit restaurant per a 20 persones que regenta amb l’ajuda del també jove cuiner Raymond Lupa, de 22 anys. La seva cuina ret homenatge als peixos, mariscs i als productes locals del Delta de l’Ebre (anguiles, bolets, tòfones), i té com a aliades les excel·lents mels de la seva família.

Rafel Muria, de 24 anys, és conegut al món de l’alta cuina com el Xef de la Mel Rafel Muria, conegut en l’alta cuina com el Xef de la Mel, es va formar professionalment a l’escola Hoffman de Barcelona. Posteriorment va iniciar un impressionant recorregut treballant junt a reconeguts xefs a nivell internacional: Restaurant Michel Bras a Lagiole, França (tres estrelles Michelin); Villa Maiella, Pescara, Itàlia (una estrella Michelin); Atelier Saint Germain de Joël Robuchon, París, França, (dues estrellas Michelin).

La jove promesa va ser guardonada l’any passat amb l’exigent premi Xef Balfegó 2018. El seu plat de Tonyina Roja va aconseguir arrancar per primera vegada els 100 punts, la puntuació màxima, del xef Martín Berasategui (10 estrelles Michelin).

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.