La sessió plenària del mes de gener a l’ajuntament de Deltebre ha estat marcada per diferents temàtiques que s’han debatut en el transcurs de la sessió. Entre aquestes, cal destacar l’aprovació per unanimitat del canvi de nom del Carrer Capità Cortés pel nom Club Nàutic, proposat pels propis veïns i veïnes del carrer, una vegada el propi alcalde de Deltebre, Lluís Soler, acompanyat per membres de l’equip de govern van visitar casa per casa fent pedagogia del necessari compliment de la Llei de la Memòria Històrica.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “tal com hem manifestat reiteradament, la voluntat del govern municipal de canviar el nom del Carrer Capità Cortés era decidida i compartida, i ara es veu ratificada pels veïns i veïnes del propi carrer amb les visites que vam fer, casa per casa, i amb el posterior procés de participació que van fer per escollir el nom del carrer”.

La portaveu de la CUP Deltebre, Dayana Santiago, ha celebrat que “després de tant de temps des de l’aprovació de la moció, finalment puguem dir que es retira el nom del carrer Capità Cortés”. No obstant, ha recordat que “aquesta és la tercera vegada que es consulta el franquisme”.

Un altre punt ha estat l’aprovació de la liquidació de les contribucions especials d’Unamuno amb els vots favorables del PDeCAT, CE- Socialistes, ERC i l’abstenció de la CUP. Finalment, les contribucions especials seran un 32% menors gràcies a “la gestió econòmica acurada que està realitzant l’Ajuntament de Deltebre”, tal com ha remarcat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler. En aquest sentit, les obres executades han costat menys del que inicialment estava previst al projecte que ascendia fins a 87.000€. Soler ha recordat que “val a dir aquesta xifra ja era molt inferior a la prevista al conveni que s’havia signat el 2008 i que, la mateixa actuació, es xifrava en 250.000 €” .

L’alcalde també ha afegit que “no hi ha precedent a Deltebre de liquidacions negatives de contribucions especials en execucions d’obres per tornar diners que ja han pagat els veïns i veïnes”. De manera que, per a Soler, aquest fet “és un punt d’inflexió per a què en futures obres es facin les liquidacions pertinents quan la gestió econòmica hagi estat correcta i permeti retornar diners als contribuents”.

El portaveu de CE- Socialistes per Deltebre, José Emilio Bertomeu, ha detallat que “estan a favor del retorn de les contribucions especials, malgrat que ells no es van posicionar favorablement d’aquestes”. En el cas de la representant d’ERC, Vanessa Callau, ha explicat que “aquesta gestió econòmica no és cap mèrit i, per tant, no s’hauria de vendre als quatre vents”.

A hores d’ara, l’execució de l’obra per part de l’Ajuntament està íntegrament finalitzada. A hores d’ara, manca la connexió del nou centre de transformació i la retirada d’una última part de la instal·lació preexistent, que s’han de dur a terme per una companyia subministradora que ha iniciat un procés intern d’absorció i que està retardant aquesta finalització.

Finalment, el plenari municipal també ha aprovat la moció de la rebaixa de l’IVA per a la compra dels instruments musicals, com també la proposta en contra de l’abocador de Ribaroja.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.